Следва

Елизабет Мос "просто започва да губи разсъдъка си" в Невидимия

Евровизия се нуждае от нов химн, конкурсът е в ход, наградата - чудна

Тази година се чества 70-тата годишнина от създаването на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Организацията обединява публичните телевизии и радиа в Европа и е главният организатор на най-голямата музикална надпревара в света - Евровизия.

Music преди 4 години

За да отбележат събитието, EBU организира конкурс за вдъхновяващи интерпретации на “Te Deum” на Марк-Антоан Шарпантие. Композицията е позната на телевизионните зрители като химн на Евровизия.

Организаторите призовават кандидатстващите в конкурса да са креативни и да не поставят ограничения пред себе си. Търсят се интерпретации на химна, които отразяват ценностите на Европейския съюз за радио и телевизия - разнообразие и иновативност.

Не се поставят ограничения в стиловата рамка - рап, поп, опера, рок, джаз, фолк, всичко е допустимо. Добре дошли са и всякакъв вид дръзки и необичайни импровизации. 


Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран сподели: “Обществените медии предоставят стойностно, информативно и забавно съдържание за милиони хора, но за нашата годишнина предаваме творческата щафета на нашата публика.”



Участниците трябва да качат своето видео в Инстаграм, да използват хаштаг #EBU70contest и да отбележат профила @ebu_hq. Крайният срок е 1 април, като единственото условие е участниците да имат навършени 18 години.

Победителят ще спечели 2 билета за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май, настаняване в хотел по време на конкурса в Ротердам и възстановяване на пътните разходи.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12-и, 14-и и 16-и май и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 от 22 часа. Представителят на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал.

Повече за Виктория и нейното предстоящо участие ТУК.

More from View Sofia

Пианистът Деян Илиич от Eyot с турне в концертните пространства на БНР в Благоевград, София и Пловдив

All About Life преди 4 години

На 14, 15 и 16 май един от водещите джаз пианисти на Балканите – Деян Илиич – пристига у нас по покана на фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, за да представи програмата от новия си солов албум Dyad (Metropolis Records, 2019) съответно в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, в Първо студио на БНР в София и на „Камерна сцена Пловдив“ в Радио Пловдив.

More Music