Следва

Пасивно-агресивен партньор - как го разпознаваме и как се справяме

Интерактивен 3D макет на София показва в реално време качеството на въздуха

Serdika Center стартира дългосрочна инициатива "Промяна" с фокус върху устойчивото развитие. 

Health преди 4 години

Serdika Center стартира "Промяна" – серия от инициативи, които се фокусират върху устойчивото развитие, подобряване на градската среда и качеството на живот. "Промяна" e чувството за отговорност към средата, която обитаваме, грижата за здравето, образованието и малките крачки, които всеки може да направи, за да живеем в баланс с ритъма на града.

Дебютната инициатива е с фокус качеството на въздуха – от 24 февруари до 15 март водеща ще бъде темата "Въздух", а посетителите на търговския център ще имат възможност да видят първата по рода си инсталация 'Въздухът на София".


Интерактивният 3D макет на столицата показва нагледно в реално време и с действителни нива на замърсяване как градът се пълни с фини прахови частици, дим и мъгла. В периода на кампанията ще бъде представена и образователната изложба "Мръсно лилаво", която дава допълнителна информация за въздуха, който дишаме в града, причините за замърсяването му и как малките промени в ежедневието ни могат да окажат положително влияние върху околната среда.



Темата "Въздух" е в основата и на поредица от лекции и работилници за деца и възрастни, които ще се провеждат всеки уикенд. Откритите уроци "В/дъх/новение", "Следствия и последствия" и "Как да разбираме въздуха" са модерирани от д-р Александър Симидчиев, който ще представи на достъпен език как замърсяването на въздуха влияе върху човешкото здраве и кои са начините да променим качествено средата, в която живеем.

Част от гост лекторите и участници в работилниците ще бъдат и Симона Стилиянова от Zero Waste, Галин Панчев от проект "Градско колоездене", проф. Георги Момеков от Фармацевтичен факултет към МУ,  Георги Стефанов от WWF и Стефан Димитров, част от екипа на AirBG.info.

Активностите, свързани с кампанията "Промяна. Инсталация Въздух", са в Serdika Center, Голяма ротонда, ниво -1 между 24 февруари и 15 март.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.