Следва

Let me speak to Miuccia!

Като морска: Max Mara Есен/Зима 2020/2021

ЕСЕН/ЗИМА 2020/2021

Runway преди 4 години

Признаваме, че новата колекция на Max Mara - Есен/Зима 20/21 е впечатляваща, силна, елегантна и будеща настроение за пътешествия и нови случки.

Експериментаторската линия е силно отличима - толкова много любопитни детайли, невидими от пръв поглед, но прекрасно осезаеми на втори, ни карат да се отнасем в полето на мечтанието, и да се върнем да разгледаме галерията горе по няколко пъти. 

Следващата "хладна" колекция на италианската модна къща е инспирирана от морето и това, което то фигуративно индикира - опасност и надежда, любов и копнеж, бягство и самота.

Компилация от всички тези понятия, "облечени" в мода, видяхме вчера, 20-ти февруари, на ревюто на модната къща на протичащата в момента Седмица на модата в Милано.



“Госпожица Max Mara е много мечтателна напоследък. Малко уморена от монотонния ритъм на корпоративния живот, тя сяда на бюрото и си представя фантазии с далечно бягство по море. Мечтите й я правят капитан на собствен кораб, способен да преодолее вълните и да подреди съдбата й. С посока север, от Мароко до Мурманск, тя си представя вълшебни и странни крайбрежни пейзажи. И, въоръжена с високото ниво на очаквания, така присъщо и на Max Mara, тя усеща изненадващия романтичен импулс, зараждащ се в самата й същност". Фантазията на "капитана" на модната къща Ян Грифин се въплащава дословно в новата му колекция, красиво, при това.

А какъв е нужният за подобно настроение гардероб? Гама с морски привкус и вариации от силуети, нови начини за смесване на прочутия за лейбъла camel-нюнас на бежовото, със сиво, бяло и, разбира се, тъмно синьо. Палтата са обичайно изобилни - тип офис дреха, пелерини,сетрета, пончо и подплатени якета, които обещават устойчивост и на най-лют студ - отгоре найлон, отвътре - кашмир...



Изработените от луксозни тъкани рокли-ризи и дрехи-тип халат са пристегнати в кръста с елегантно стегнати въжета. Къдрите и воланите изобилстват в горната част на дрехите, постигащи често неимоверен обем в раменната част, което харесваме, но присъстват и в долната част, основно при полите с най-разнообразни дължини.  

Колекцията на Gucci от седмицата на модата в Милано можете да видите тук.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.