Следва

Deja vu: Шарън & Синди, 25 години по-късно

Златисто хрупкаво с Penelope и Юлиан Вергов

"Всеки чака нещо, което да го накара да полети."

Food преди 4 години

Имахме удоволствието да отпразнуваме, заедно с екипа на Penelope, премиерното излъчване на пълнометражния филм ''Фермата Пенелопе“ – един трогващ, впечатляващ и иновативен рекламен проект, по идея, режисура и сценарий на Мартина Солакова, който умело и категорично разбива стереотипа, че патешкото месо няма място в чиниите по географските ни ширини. ''Фермата Пенелопе“ е своеобразна метафора за онзи тласък, който те кара да полетиш към новите възможности и със сигурност предлага вкусна и здравословна алтернатива в ежедневното ни хранене.

Не си мислете, че това е документална прожекция за развъждане на патици. Наративът е много далеч от темата “кое е дошло първо на този свят – яйцето или кокошката“. Казаното от героя на Тодор Колев - Пурко от вечния български филм “Господин за един ден“- “Кокошката може отвсякъде да долети. Яйцето не“, не важи за ''Фермата Пенелопе“.

Яйцата от бяла пекинска патица долитат заедно с обаятелния Юлиан Вергов и се установяват в България. Главното действащо лице, Дони, се завръща към корените си в малко китно българско селце, където го чака наследена от чичо му ферма, в която Юлиан/Дони с любов започва да развъжда специалния вид птица. И така, около патицата Penelope се преплитат различни съдби, любов, кулинария, желания, апетити, стремеж към новото. 

Леко и непринудено, в стилистиката на изконното родно гостоприемство и безкрайно любимата непосредствена връзка с природата, топлите есенни цветове от ''Фермата Пенелопе“ отварят съзнанието и сетивата за дивото, свободното, апетитното и истинското. Просто защото Penelope е сила, здраве и енергия. Оттук, от корените.

Бялата пекинска /по името на породата/ патица се отглежда за месо, като от яйцето до крайния продукт, всичко се случва на родна земя. В чистото патешко месо Penelope и в крехката кожа се съдържат много малко мазнини. Заявяваме го с чиста съвест, за да опровергаем мнението, че това е една огромна птица, мазна и трудна за готвене. Патешкото месо е чудесен източник на протеини, желязо, селен и витамин В. Възползвайки се от виртуозната гама продукти Penelope и с рецептите на Дони, имаме възможността да осъществим на практика и най-неограничените си кулинарни фантазии, да съчетаем най-творчески подходи в кухнята, да задоволим най-съкровените си желания.

Съветваме да изгледате филма, който очарова не само с присъствието на напълно неповторимия Юлиан Вергов в главната роля, но и с житейските послания, които носи със себе си, както и с изобилието от примамливи ястия от патешко, чиито аромат ще усетите и през екрана.

Ммм... да! Вече сте в нетърпеливо очакване да заситите рецепторите си само при вида на някое от месните блюда, които приготвя Дони, съчетавайки традиционното с неочакваното. Ще ви се прииска сами да сготвите Патешко магре с конфитюр от дюли и тайландски босилек. А златистата, хрупкава коричка няма и да ви хрумне да я споделите. 

Няма как да не изберете Penelope Premium Duck - единственият производител на патешко в България, чиито интегриран производствен цикъл позволява качеството да бъде контролирано на всеки етап, следвайки най-добрите световни практики за безопасност на храните, био-сигурността и хуманното отношение към животните. Птиците Penelope се отглеждат с много грижа в комфортно климатизирани помещения, където се движат свободно и имат постоянен достъп до прясна вода и пълноценна храна.

''Фермата Пенелопе“ притежава силата да отключи новата страст в живота ви. Ястията в сериала са двигателят на всяка промяна в действието. Те са носители на свободния дух и енергията, която не достига с мъничко на различните герои в историята, за да променят нагласите си и да бъдат щастливи. Много щастливи. 

А на вас, за да майсторите шедьоври от патешко Penelope като Дони, не ви е необходимо много. Доверете се на свободния си дух и на Penelope Premium Duck, после всичко е лесно. Ароматно, апетитно, ново и различно. Точно както го обичаме... 

За да ви е още по-корнкретно сладко след този разказ, предлагаме рецепта за печена патица със зеленчуци, портокали & свежи билки. Поглезете се сами, още тази вечер!

Патица “Penelope”
4-5 големи картофа
2 портокала
Моркови
1 глава чесън
Сол
Черен пипер
Магданоз
Мащерка
100 мл. Бульон по избор

Подсушаваме патицата и обилно осоляваме отвътре и отвън. Нарязваме зеленчуците на едро. Билките поставяме в патицата.

След това слагаме в тава за печене: портокалите – на резени, зеленчуците със сол, черен пипер, чесън – нарязан на 2 половинки и патицата върху тях. Печем на 1 час и 45 мин. на предварително загрята фурна на 180 °C.

Penelope ще ви направи вечерта, обещаваме! Enjoy!

Продуктите на PENELOPE - бут, филе/магре/, маншон, дробчета, сърца – се предлагат в различни вериги магазини, които може да намерите на сайта ТУК.

More Food