Следва

It's a WOMAN's world в Къщата на Dior

Новата дефиниция за еротика на Saint Laurent

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

"Saint Laurent is all about danger", заявява Антъни Вакарело с последната си колекция за Сен Лоран. Но опасността никога не е очевидна - точно като в сетинга на ревюто. На преден план виждаме бежовия плюш - луксозната страна на къщата, a по-назад цари пълен мрак - тъмната и непозната, но едновременно с това адски привлекателна страна на Saint Laurent.

Вакарело пое целия емблематичен буржоазен фетишизъм на Ив, тествайки собствените си лимите. Pussy-bow ризите, блейзерите с двуредно закопчаване, коприната и прозрачният шифон, кафявата лицева кожа, кюлотите, шапките, дори миниатюрните бралетки, червената кадифена рокля и огромното палто от зелени пера (с препратка към скандалната колекция на Ив от 71-ва вдъхновена от 40-те) - колкото и екстравагантни, всички те служеха само като "аксесоари" към главния герой на вечерта: ЛАТЕКСЪТ! Ако никога не сте го харесвали, е, сега ще трябва да се научите.


Истории от живота: Ив Сен Лоран, гениално-депресивното момче от Алжир


"Баланс между контрол и невъздържаност; напрежение между дисциплина и пълна наслада", маркира в записките си за ревюто Антъни. Това разкъсване между "светлата" и "тъмната" страна въплъщават съчетанията на латекс с кашмир или дантела. "Правя го без да се замислям. Идва съвсем естествено."

Латексът настрана, другият отличителен белег на колекцията е цветовата палитра. Сен Лоран остава в историята като майстор колорист, докато Вакарело "специализира" в монохрома. Очевидно е дошло време за промяна: "Всички очакват all-black визии от мен, исках да им покажа цветовете си", казва Антъни, оцветявайки lineup-а в гама, която се усеща много близка до тази на Ив.

"Жената на Сен Лоран разполага със силата да прави каквото си поиска - да поеме контрол", е обобщението на дизайнера, изказано пределно ясно в 66-те визии в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.