Следва

We love: Белучи за L'officiel

It's a WOMAN's world в Къщата на Dior

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Ден след като Харви Уайнстийн бе обявен за виновен по делото за сексуално насилие, Антъни Вакарело за Сен Лоран предложи латекс от глава до пети, а Мария Грация Кюри за Dior поредна колекция, преведена на езика на феминизма.

"Жените започнаха да се обличат различно", спомня си Кюри за тийнейджърските си години, прекарани в Рим - годината е 1978, за да бъдем точни. Вдъхновението идва директно от тъкмо тези времена на политизиране на дамското облекло, на отношенията между половете и многобройните маршове. Дизайнерката си припомня и как е бленувала чифт джинси да заменят кукленските рокли, избирани от майка й. "70-те ми дадоха поведението, което имам днес."

Lineup-ът представи силно разпознаваемия от вече няколко сезона насам почерк - започна с костюм, но се разви отвъд емблематичното за марката Bar яке; tomboy униформата и бохо естетиката се срещнаха, а аксесоари и детайли отново намериха място сред топ акцентите в шоуто.

За Есен/Зима 2020 Креативната директорка превърна подиума в земя, върху която съществува само феминизъм и нищо друго. Сетът представи неонови знаци, гласящи Consent, Women raise the uprising, Patriarchy = Co2 и Women’s love is unpaid labor. Не за първи път Мария Грация Кюри "продава" феминизъм от котешката пътечка, но от Daily Beast поставят въпроса, който смятаме за съществен в конкретния случай: "Ще го купим ли и този път?"

Впечатляващ както винаги бе и гестлистът, разгледайте някои от любимците ни в кадрите по-долу>>>


Кара Делевин


Карла Бруни


Анди МакДауъл


Карли Клос


Бианка Джагър


Деми Мур


Оливия Палермо


Каролин Даур


Камила Коелю


Камий Шарие


Нина Добрев


Изабела Ферари


Лена Перминова

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.