Следва

Beauty Trend Report: ноктите са само цвят лилав - люляк са, люляк са...

Beauty Starter: Кристи Бринкли, на 66 като на 33

Абсолютно невъзможно е да дадем на тази прекрасна американка нейните реални и достолепни 66 години...

Celebrity beauty преди 4 години

Актрисата и фотомодел изглежда зашеметяващо, след като на 2 февруари завъртя кръглото число от две шестици в рождения си календар, за което естествено си има причини, които, за радост, звездата не крие. Къде природата е била повече от щедра и как е трябвало да й се помогне там, където е била по-пестелива, четем надолу, в списъка от явни тайни на госпожа Бринкли как да сме вечно млади!

Вегетарианство!
"От 13 години съм вегетарианка. За това време успях да пробвам всички вариации на вегетарианството. В един момент се хранех по правилата на макробиотиката, в друг бях лакто-ово вегетарианец, в определен момент бях тотален веган, след това пак се върнах на флекситарианството. Но от цялото това пробване, в края на краищата усвоих една много важна нагласа, на която никога не изневерявам и тя е, че не искам да участвам по никакъв начин в тази скотобойна система, в която животните се тъпчат с хормони, за да пораснат бързо и също толкова бързо да бъдат убити. Никога не ям и няма да ям месо. След като птиците и животните се третират безобразно с препарати, които ускоряват развитието им в пъти, представете си какво тези неща правят с тялото ви!"

Красивото остаряване
"Днес жените изпитват ужасен стрес по повод външния си вид. Натискът над нас е огромен, като ни се дава да разберем, че всяка минута от живота си трябва да бъдем идеални. Но знаете ли какво? Не сме длъжни! Не сме длъжни да страдаме заради бръчките или сивите си коси, само защото така очаква обществото. Трябва да се променяме само заради себе си. Да боядисваме косата си, да ходим на козметик, да правим гимнастика, всичко това има смисъл само за да се чувстваме комфортно в тялото си, а не защото някой друг го изисква. Помнете, най-важното, което можете да направите за себе си, е да си подарите здраве."

Блестяща кожа
"Аз съм модел, затова и кожата ми трябва да изглежда добре. Това е част от работата ми, избрана лично от мен. Израснах в Малибу, на плажа, под жаркото слънце. Оттам си създадох навика винаги да защитавам кожата от ултравиолета. Разбирам много добре влиянието, което лъчите оказват, както и че е необходимо да полагаш грижи, за да удължиш младостта и да запазиш свежестта. Редовно правя пилинги, както и локални инжекции с филъри."

Ботокс?!
"Пробвах инжекции с ботокс в челото. Не ми хареса, няма да повторя. Но не ми харесва и това леко клаустрофобично усещане, че нищо не можеш да направиш по въпроса с възрастовите промени. Например, да повдигнеш веждите толкова високо, колкото ти харесва."


За възрастта в 20 цитатa: "Престани да хленчиш, че остаряваш. Това е привилегия."


Реакциите на околните!
"В Instagram пишат често "О, всичко това е изкуствено! Това не е нейната кожа, всичко е филтри." Ок. Проблемът е в това, че ако бях използвала само филъри, пренебрегвайки грижата, при всички положения нямаше да изглеждам на снимките така, както изглеждам сега. Филтрите няма да овлажнят кожата ви, те нямат грижата за нейната текстура. А това е важно!"

Моделите
"Смятам, че моделите трябва да вдъхновяват жените. Това им е работата. Да учат останалите жени как да обичат себе си и да се грижат за себе си. Единственото, което не ми харесва в тази професия е, че често караме жените да се чувстват ощетени от факта, че не успяват да изглеждат в живота така, както ние в списанията. Затова и винаги се старая да развенчавам мита за "реалността" на тези фотографии. Защото зад тези наистина прелестни кадри стоят не само самите момичета, но и осветители, визажисти, стилисти, "фотошоп" в края на краищата."

За незапознатите, Кристи Лий Бринкли, оригинално име Кристи Лий Хъдсън, е родена на 2 февруари 1954-та в Монро, Мичиган. Американски модел и актриса, чиято популярност идва от стотиците корици на списания, основно серия в посветените на банските костюми издания на Sports Illustrated. Кристи е представител на новата генерация модели, снимани далеч по-често в спортно облекло, отколкото в произведения на висшата мода.

Кристи, чиято година на раждане в някои източници е 1963-та, е дете на Хърбърт и Марджъри Хъдсън, като двойката по-късно се развежда. Още много мъничка, тя се мести със семейството си в района на Лос Анджелис, където майка й се омъжва повторно за Дон Бринкли, успешен кино сценарист, който осиновява Кристи. Докато расте, като свободно, както сама се определя, surfer girl, проявява интерес към френската култура и се записва да учи в Lycée Français de Los Angeles. След като се дипломира, се мести в Париж в началото на 70-те. Докато учи Изкуство и работи като илюстратор, Бринкли е "открита" от американски фотограф, с което стартира и работата й като модел. Скоро след пробните снимки подписва договор с Elite Model Management.

По-късно през 70-те, Бринкли се премества отново, този път в Ню Йорк, където се присъединява към Ford Model Agency. С много привлекателното си лице и атлетична физика, скоро се превръща в един от най-оборотните модели в агенцията. През 1976 г подписва договор с CoverGirl, ставайки лице на козметичната фирма. Същата година е ангажирана като модел на Sports Illustrated swimsuit. Бринкли добива такава огромна популярност, че SI я слагат на корицата на годишното си издание, посветено на банските в три последователни години - 1979-1981.

Освен там, Кристи е на кориците на Glamour, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, и много други списания. Огромната й ангажираност и популярност я превръщат в звезда от световна величина.

След поредица от скъпо платени и много популярни реклами, Бринкли прави филмовия си дебют през 1983 година, с малко роля в комедията National Lampoon's Vacation, за която писахме тук по повод носителката на Оскар Лора Дърн и майка й.


National Lampoon's Vacation

Следват няколко актьорски появявания преди емблематичната за Кристи роля в ситкома Parks and Recreation. По-късно, през 2011-та русокосата красавица прави дебюта си на Бродуей в ролята на Рокси Харт в много дълго играната съвременна версия на мюзикъла Chicago.

Кристи Бринкли се омъжва няколко пъти, като най-прочутият й съпруг е поп-певецът и композитор Били Джоел (1985-1994). Нещата между двамата се завързват през 1983-та, когато Кристи участва в музикалното видео към песента му Uptown Girl. Има три деца, както и няколко авторски книги - Christie Brinkley's Outdoor Beauty и Fitness Book (1983) и Timeless Beauty (2015).


Кристи и дъщеря й Лий Бринкли-Кук

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи