Следва

Old school Playboy България. Ще изпреварим Първа пролет с напъпилите...

Сагата продължава: избягалата дубайска принцеса на поредно изслушване в съда

Историята на избягалата дубайска принцеса потресе обществеността през лятото на 2019-та - припомняме, че 45-годишната Хая бинт ал Хюсеин избяга от съпруга си, дубайския шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, 70, и потърси убежище за себе си и децата им първо в Германия, а после и във Великобритания.

Celebrities преди 4 години

Продължаваме с опресняването на историята: принцесата се допита до местните власти в Обединеното кралство, където обаче съдът отказа да издаде специални заповеди за защита. В началото на септември на помощ на доведената си сестра се притече 57-годишният Крал Абдула II на Йордания. Помощта в случая се изрази в назначение - Абдула II назначи Хая като част от управлението на Йорданското посолство в Лондон, за да я спаси от принудителното връщане в ОАЕ.


Кралят на Йордания назначи сестра си Хая на дипломатически пост, за да я спаси от завръщане в ОАЕ


Изслушванията по бракоразводното дело на бившите съпрузи започнаха в края на юли миналата година, след като принцесата и двете й деца прекараха известно време, укривайки се в Германия, а след това и във Великобритания. Исканията на принцесата са за пълно попечителство над 7-годишния Зайед и 11-годишната Джалила, както и предпазване от принудително завръщане в Емирствата. Носят се митове и легенди за суровия нрав на дубайския шейх Мохамед бен Рашид Ал Мактум, който, на свой ред, също претендира за попечителство над наследниците си, както и изтеглянето на децата обратно "у дома".


Истории от живота: Хая бинт ал Хюсеин, принцесата, която избяга от принца


Бившите съпрузи се съдят вече повече от половин година, като Хая, представлявана от Фиона Шакълтън (един от най-добрите адвокати по бракоразводни дела в UК - по прякор Стоманената магнолия; защитава интересите на принц Чарлс в делото срещу принцеса Даяна, а сега работи и по най-скъпия бракоразводен процес във Великобритания), не пропуска заседание, за разлика от шейха, смятащ присъствието на адвокатския си екип за съвсем достатъчно.

Тази седмица в Лондон се проведе поредно изслушване по делото за попечителство, на което съдът отхвърли искането на шейха - точното решение едва ли някога ще стане публично достояние, защото Мохамед бен Рашид Ал Мактум е поискал резултатите да не се съобщават.

Принцесата пристигна на заседанието в лаконична бяла рокля и черни обувки с невисок ток.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.