Следва

"Скромна церемония за 300 гости", Наталия Водянова разказва за предстоящата си сватба с Арно

Old school Playboy България. Ще изпреварим Първа пролет с напъпилите...

Комплексното и разнолико изкуство на “Playboy” в зората... 

Celebrities преди 4 години

Веднага след българския изгрев на Списанието за мъже, измислено от гениалния Хефнър, станал възможен под шапката и ръководството на издателя Мартин Захариев, като годината е 2002-ра, върволица родни хубавици поведоха ожесточена борба коя по-напред да се помести в престижната галерия, напъчила каквото има най-отпред и съответно ситуирана на стратегическо място на будката за вестници. 

В онези "откровени" години, мъжката Библия излизаше в тираж около и над 50 000 бройки, някои броеве имаха допечатки, защото се изчерпваха за часове, респективно родното издание си беше жив катапулт за слава и известност, оседлан, с извинение, от десетки родни дами-отличнички, преценени като достатъчно атрактивни да загледат похотливо от корицата. Която, от своя страна, даваше една колкото илюзорна, толкова и реална стабилност по отношение на публичен и в частност мъжки интерес, поне за 2-3 години напред. 

Триумф за червените рози или спасителен пояс за славата? 

В своите ранни години, тукашният Playboy разчита на провокацията, на дибидюс голите, силно преработени женски форми и на разнообразните дълбоки ракурси на заснемане. Може би сте забравили, но до преди 5-6 години тази линия на продукция се следваше горещо. И, въпреки силно загнездените предразсъдъци от първите години на 21 век, родните звезди не се стесняваха да скачат според тоягата. 
 
В неудържимите им страстни погледи, гримирани тежко, от перспективата на днешния ден не се открива и капка свян, нито "какво ще кажат хората", а само добре режисирана увереност в директно изтипосаната голота. Дали ще ти се обадят или ти сам ще се предложиш, времената предвиждаха бърз, прилично платен и желан договор. Хонорарите, по сведения на съвременници на времето и на редакционната политика, варират в периода между 4 000 и 20 000 лв - зависи колко умело се пазариш и колко вървежна си в момента на публичния фронт. Твърди се, че изключение е била Николета Лозанова, с две корици и с двоен хонорар за всяка. 

Напълно естествено, българското Bunny, на което му предстои да стане пълнолетно през април, е подвластно на промените и новите тенденции в бизнес индустрията. Кориците и съдържанието може и да са по-стилистично издържани, но моделите са си все така редактирани, за съжаление още преди намесата на фотошоп. Васил Къркеланов – фотографът, заснел повече от 120 сесии за Playboy, сподели преди време за новите плеймейтки: “Момичетата се развиват - напред и нагоре. С всяка изминала година те стават "по-плейбой", ако мога така да се изразя. Започват да осъзнават, че това е добър старт за кариера“.

Но за своите пикантни 190 броя дотук, българският Playboy може да се похвали с много вълнуващи гостенки. Звездата, която реже лентата на списанието през април 2002 година е не коя да е, а Примата на българската естрада – Лили Иванова. Ще пропуснем последните години на силиконени “диви“, като обърнем поглед назад към забравените издания, закътани в някой шкаф или в онлайн порталите за продажба.

Ще изпреварим пролетта с напъпилите Кате Евро, Нина Николина, Ваня Щерева, Диана Любенова, Венета Райкова, Маги Желязкова, Диляна Попова и други.

Без упреци, Дами. Наздраве за доброто старо време!

Не пропускайте ГАЛЕРИЯТА горе.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.