Следва

#PowerDuo-то Миуча Прада и Раф Симънс: какво да очакваме от партньорството

"Liberté!", крещят моделите на Chloé

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Креативната директорка на Chloé Наташа Рамзи-Леви е решена да направи есента много, много интимна - посредством колекцията си, разбира се. "Исках тази колекция да е много по-лична", каза дизайнерката бекстейдж. "Да бъде по-интимна. И тази интимност идва от прекрасното дамско креативно съсловие."

Рамзи-Леви визира тесния си приятелски кръг, три дами от членовете на който си колаборират с нея по шоуто. Скулпторката Марион Вербум посвети серия то златни тотеми на ревюто, Мариан Фейтфул работи по музиката, а Рита Акерман предостави пет архивни работи, които послужиха като принт за дрехи и аксесоари.

Колкото до това какво прави дрехите толкова интимни, трудно е да се определи - точно както е трудно да бъде дефинирана Chloé-жената. "Не искам да я дефинирам. Жената на Chloé е движение, нещо променливо. Жена, която си задава въпроси за света и се чувства свободна да изразява женствеността си (по различни начини)."

Наташа е фен на класиката и спортните й модели го доказват; тя също така вярва в силата на добре позиционираните детайли и набляга на тях във всеки удобен момент - контрастни яки, плакети върху ризи и рокли, бродерии върху полите и keyhole деколтета. Посоката на дизайна при плетивата отново е с отправна тока Класика: моделите и десените им са подчертано дискретни, но все пак отличителни.

И ние крещим "Liberté!" след бърза обиколка на галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.