Следва

Романтичният бунт на Valentino

911, What's Your Emergency, Balenciaga?

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Balenciaga представи есенно-зимната си колекция в апокалиптичен сетинг на Парижката модна седмица, наводнявайки котешката пътечка и първите няколко реда съвсем умишлено в знак на протест срещу климатичните промени.

Моделите си проправяха път през няколкото пръста вода, които арт директорът Nicke Bildstein Zaar заложи като акцент в оформлението на презентацията - някои предвидливо обути във водоустойчиви чорапи, а други безстрашно покачили се на високо стилето - a model's gotta do what a model's gotta do.

Визията на креативния директор на Balenciaga Демна Гвасалия идва като своеобразен протест срещу един от най-големите признаци на глобалното затопляне - покачващото се ниво на Световния океан. Ефектът беше подсилен от други зловещи щрихи като LED екраните, прожектиращи огненочервени небеса и ята врани. Доста апокалиптичен цялостен ефект, особено като фон на разходените преувеличени злодейски силуети на връхните дрехи - линия, която Демна продължава да следва от предходния сезон. Сами по себе си, дрехите поддържаха "Матрицата" вайба, който е толкова широко застъпен във високата мода - дългите кожени палта, призрачните пелерини и футуристични очила като от гардероба на извънземен нашественик.

Ако визуалната метафора с наводнения под в Cité du Cinema не ви се вписа в идеята за борба срещу глобалното затопляне - защото, duh, водният ресурс е далеч от неизчерпаем - имайте предвид, че от ръководството на Balenciaga обещават да върнат цялото количество вода, използвано за инсталацията, обратно в града. По данни на Footwear News Гвасалия и компания обещават още да дарят всички столове на детски спортен център в Париж.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.