Романтичният бунт на Valentino

Valentino Есен/Зима 2020 идва тъкмо навреме, за да избави всички ни от притеснението, че манията по тюла и обемите на Пиерпаоли Пичоли излиза извън контрол, правейки Valentino доста предсказуемо.

На фона на женствения posh, царящ в front row-а, по подиума бе разходен изкусно постигнат микс от изискан пънк и величие като от големия екран. "Не съществуват категории. Не творя с идеята за категоризиране по пол - визуализирам хора, отделни индивиди, носещи това, което им се иска. Като отварящата ми визия - мъжко палто, досущ като това в мъжката ни колекция, но облечено от жена", обясни Пичоли бекстейдж.

Първото впечатление, което колекцията създава, е недоумение от отсъствието на емблематичното "греховно" червено - запазена марка на Къщата. Първите 20 аутфита са all-black комбинации - отново, като в мъжката колекция на бранда - красиво моделирани копринени палта и леки кожени тренчове, миди рокли, бюстиета, прозрачни топове и ризи. Пиерпаоло е приел присърце кубинки-тенденцията: всичко, наистина всичко, в колекцията бе съчетано с масивни, грубовати кубинки с много дебела подметка и почти никакви отличителни белези. Пош пънк, който обаче съумява да не изглежда ретро. Причудливо, да, но не и ретро.

Освен обувките, Пиерпаоло представи и нов модел при чантите - обсипан с множество листенца и завършен с голяма панделка, защото колкото повече, толкова повече.

Смяна на предавките в стилистичната стратегия и глътка свеж въздух на фона на един мрачен парижки ден - в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia