"Елбетица" - изложба на Греди Асса в галерия "Прегърни ме"

Галерия "Прегърни ме" – новото камерно пространство за култура на ул. "Георги С. Раковски" 63 в София представя "Елбетица" – изложба на Греди Асса, един от най-известните и изтъкнати съвременни български художници.

"Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната мистерия, изтъкана от митове, поверия, легенди, предания, въвежда в предверието на тайната на идентичността – национална, колективна, лична... Трябва да се изгубиш, за да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен."

Разнообразието на фолклорни практики се изгражда наново в настоящето и предава интерпретативния си ключ на бъдещето.

"В края на пътешествието е силата и уюта на света, в който живеем", пише авторът за творбите, събрани в новата му изложба.

Откриването е в сряда, 4 март 2020 г., в 18 часа и ще бъде отворена до 31 март. А в четвъртък, 5 март, от 19 часа на същото място може да бъде видян и документалният филм за Греди Асса "Другото земно кълбо", част от поредицата "Умно село".

Сдружение "Прегърни ме" е известно с ателието си, което от години работи с деца в неравностойно положение. Галерия "Прегърни ме" е естествено продължение и развитие на ателието – отворено, интимно, камерно пространство за изкуство, срещи, изложби, концерти, четения, представяне на книги, камерни театрални спектакли и кино, място за споделената любов към децата.

В това пространство артисти подкрепят с изкуството си таланта на деца в неравностойно положение. Каузата "Прегърни ме" подава ръка и помага на деца да видят светлина и бъдеще в живота си. Оттук може да започне спасението на едно дете.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.