Следва

"Камера! Работи, Място на снимките - София"

"Елбетица" - изложба на Греди Асса в галерия "Прегърни ме"

Галерия "Прегърни ме" – новото камерно пространство за култура на ул. "Георги С. Раковски" 63 в София представя "Елбетица" – изложба на Греди Асса, един от най-известните и изтъкнати съвременни български художници.

Events преди 4 години

"Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната мистерия, изтъкана от митове, поверия, легенди, предания, въвежда в предверието на тайната на идентичността – национална, колективна, лична... Трябва да се изгубиш, за да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен."

Разнообразието на фолклорни практики се изгражда наново в настоящето и предава интерпретативния си ключ на бъдещето.

"В края на пътешествието е силата и уюта на света, в който живеем", пише авторът за творбите, събрани в новата му изложба.

Откриването е в сряда, 4 март 2020 г., в 18 часа и ще бъде отворена до 31 март. А в четвъртък, 5 март, от 19 часа на същото място може да бъде видян и документалният филм за Греди Асса "Другото земно кълбо", част от поредицата "Умно село".

Сдружение "Прегърни ме" е известно с ателието си, което от години работи с деца в неравностойно положение. Галерия "Прегърни ме" е естествено продължение и развитие на ателието – отворено, интимно, камерно пространство за изкуство, срещи, изложби, концерти, четения, представяне на книги, камерни театрални спектакли и кино, място за споделената любов към децата.

В това пространство артисти подкрепят с изкуството си таланта на деца в неравностойно положение. Каузата "Прегърни ме" подава ръка и помага на деца да видят светлина и бъдеще в живота си. Оттук може да започне спасението на едно дете.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?