Следва

6-годишната дъщеря на Ким и Кание опищя модната седмица в Париж

Дизайн за вдъхновение: домовете на великите художници

Ако се опитаме да нарисуваме във въображението си дома на един художник, каква ли картина би се получила? Пищен палат с огромно ателие или 40 метра хаос?

All About Life преди 4 години

Къде ли е творил Салвадор Дали? Дали в някое таванско помещение, разхвърляно и неметено от векове, с легло, залепено на стената? 

Ами Пикасо? Огромна вила на брега на океана, която е побирала всичките му деца? Ателие с френски прозорци, стигащи до небето?

Дали сме познали, или не, проверяваме в редовете по-долу>>>

Пол Сезан

Домът на френския художник се намира в Екс-ан-Прованс, само на 30 км от Марсилия. Там той прекарва последните години от живота си и рисува едни от най-известните си картини.


Салвадор Дали

Резиденцията на Салвадор Дали се намира в Кадекес, Испания. Там живее и твори почти през целия си живот. Сградата е превърната в музей и съхранява голяма част от творчеството му.


Джаксън Полък

През 1945г. Полък се жени за художничката Ли Краснър и двамата заживяват в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Там е и ателието на абстрактния експресионист. През 1988-а домът им придобива статут на музей.


Пикасо

Когато през 1959 се  мести да живее в замъка Вовнарг, разположен 15км източно от Екс-ан-Прованс, Пикасо е вече признат като най-известният жив художник. Днес замъкът е периодично отворен за посетители, които могат да се разходят из дома на бащата на Кубизма - точно такъв, какъвто е бил и преди смъртта на Пикасо.


Клод Моне

Пътувайки с влак на север от Париж, Моне забелязва през прозореца китното селце Живерни и се установява там през 1883г. Купува имение с огромен двор, където се отдава на двете си страсти – рисуване и градинарство. Всяка година повече от половин милион туристи се стичат в Живерни, за да зърнат прекрасните градини, увековечени в живописните платна на великия импресионист.


Фрида Кало

Фрида се ражда, твори и умира в Мексико сити. В завещанието си, съпругът й Диего Ривера дарява дома им за направата на музей. В "Синята къща" се помещават картини, фотографии и лични вещи на семейството.

 

Джорджия О‘Киф

Родената в Уисконсин, Джорджия О'Киф е първата, която да заяви, че чувства Ню Мексико като истински си дом. "Призрачното ранчо" е мястото, където О'Киф прекарвала свободното си време.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.