Следва

Дневен ХОРОСКОП - 5.3.2020

Теория на кореспонденцията: София & Вальо

"Много хубава двойка сте", е комплимент, който всеки от нас се е радвал да получи, когато околните ни засекат с Рицаря на сърцето ни. Съвместното разбирателство, общите интереси и ценностна система, дори начинът, по който възприемаме света, включително модата, красотата, стила, си личат винаги и безотказно. Разбира се, точно те са и които ни карат да се влюбваме, да се обичаме, да искаме да сме заедно. Непрекъснато, ако може.

Love преди 4 години

В случая с двамата ни съвършено хармонични госта, те са буквално непрекъснато заедно, ако изключим двата дни, в които София ще остане при мама, за да я поглези, а Вальо ще се върне в Англия заради учебните му занятия в Университета в Бирмингам, където учи Кулинария. 

Той е зодия Везни ("никога никой не ме е познавал каква зодия съм, сигурно защото не си падам много"), тя - Риби. Тя е от София, той - от Перник. Тя е модел, той - сноубордист. Тя е красива, той - също. Тя е 178 см висока, той - 2 без 2. Тя е основно между Лондон и Милано, той - между Бирмингам, София и Видин (защото обожава Феста The Bridge там, където показва на момичета и момчета как се готви в рамките на една от творческите работилници във формата). Тя е от Ivet Fashion и ред други агенции, той е от онзи универсален вид млади мъже, които, където и да посееш, ще пожъне. Тя е веган, той - не. И двамата готвят... "миди Сен Жак!" гласи едновременният отговор на въпроса на всички в Редакцията "Какво най-често"?  

Обожават се. 
Приличат си.
Пасват си.
Безумно красиви са.
Увличат.
Респектират. 
Искаш да си като тях.
Искат да живеят в България.
Пак искаш да си като тях.  


.................................................................................................................................................................
Поканихме ги на разговор, не само защото обичаме да пишем за успехите на София, виж ТУК и ТУК, но и защото, щом ги съзряхме на зимни снимки миналия месец, направени от приятел, случайно и непреднамерено, се влюбихме в тях и решихме, че е наложително да ги разговорим в рубриката ни Теория на кореспонденцията. Вижте! 
..................................................................................................................................................................

ViewSofia: Как се запознахте?
Вальо: При появата като морска нимфа от водата.  

VS: Кой беше нимфата: ти или тя?
Вальо: Аз, то си личи (смеят се).

VS: Къде се случи?
София: На Градина, лятото. 

VS: И?
София: И заживяхме под един покрив. Не сме се разделяли от момента, в който се прибрахме заедно.
Вальо: Докато бяхме на Градина не се случваше нищо, просто бяхме в една компания. Идваше да се гушка при мен, докато спях навън. И това е. После се видяхме в София. Стана от само себе си, аз се върнах в Англия и тя дойде при мен.

VS: Правите ли си забележки?
Вальо: Много ясно.

VS: За какво?
София: От моя страна за душевното здраве.
Вальо: Защото аз съм много досаден.
София: Като лепка е (смее се).
Вальо: Постоянно искам нещо да се случва. Тя може просто да лежи 5 часа и да си гледа в тавана. Аз - не. Нещо трябва да се прави.
София: Ние сме екстроверт и интроверт.

VS: С какво се занимавате?
Вальо: Аз съм готвач, занимавам се с кулинария вече от 5 години. Сега завършвам в Англия.

VS: Не опитваш от това, което готвиш, изглежда.
Вальо: Като работиш в кухня, постоянно трябва да опитваш от всичко. Отхапваш една хапка от това, после от друго и се надуваш. А и с всичките благоухания в кухнята, все едно се наяждаш, без да ядеш.

VS: Защо избра да учиш в Англия?
Вальо: Отидох там заради една бивша изгора.

VS: По принцип кулинарията не се ли учи във Франция?
Вальо: Френски не знам и абсолютно невъзможно ми звучеше просто ей така да замина там.

VS: В кой град учиш?
Вальо: Бирмингам. След като ме приеха, разбрах, че University College of Birmingham е в Топ 5 най-добри кулинарни университети в света.

VS: Това не е кулинарна академия, а просто ВУЗ, в който има такава специалност?
Вальо: Да, води се “crafts related”. Има грим, прическа, готвене, фитнес, спортна терапия и др.

VS: А ти отиде ли точно с идея да запишеш кулинария?
Вальо: Кандидатствах през UCAS - сайт, в който попълваш всичките си данни. Не сготвих нищо, имах да напиша 100 думи мотивационно писмо защо искам да отида. И да, точно готвене исках. И мениджмънт в областта.

VS: Ти какво написа като мотив?
Вальо: Клишетата, разбира се, няма какво друго. Много съм ентусиазиран и производните.



VS: И колко време се учи кулинарията? 

Вальо: Четири години, като втората ти година е само работа.

VS: Къде работи?
Вальо: В едно градче до Бирмингам. Представете си като Перник на Бирмингам. Огромен град, доста индустриален, но аз бях в най-успешния ресторант. Много съм доволен. Бях су-шеф няколко месеца, после станах head chef.

VS: И какво сега? Хубаво ли беше да си шеф? Това ли е всъщност върхът, Еверест-ът?
Вальо: Ами, не. В моята специалност готвихме първата година и малко през втората. Оттам нататък наблягаш на мениджмънта.

VS: Hell’s Kitchen или Master Chef?
Вальо: Нито едно от двете!

VS: Ами кое?
Вальо: Не гледам такива риалитита за “готвенки”, защото знам какво става отзад. Например това Hell’s Kitchen, майка ми го гледа, това е най-голямата глупост.

VS: Казват, че това прилича на реалността, че наистина има такова напрежение, стрес.
Вальо: Нищо общо. В кухнята вече е модерно да си говориш единствено и само по конкретен казус, засягащ този момент. Всички знаят какво правят, има си стандартизация на всичко.


VS: А ти, София, какво правиш, докато той следва?

София: Правя му компания в Бирмингам. Междувременно ме викат в Лондон, Милано, Париж за работа. Имаме и еднакви интереси. И аз искам да се занимавам с готвен. Експериментираме вкъщи постоянно. Моят план за кулинарията е след година да замина за Милано или Флоренция да уча. Там ми се стори най-слънчево и най-приветливо. Вече съм живяла в Париж и Лондон, там ми е мрачно и потискащо. А в Милано винаги ми е усмихнато.
Вальо: Такива неща готви!
София: Да, все завързани неща, с всякакви сосове.
Вальо: Тя е веган.
София: Ям риба, но не консумирам никакви млечни продукти и месо. Разбрах, че се водя нещо като песка веган. Така се храня вече от година и половина. Преди това си бях изцяло веган.

VS: Няма ли някой, който да има повече влияние върху другия? Той да спре месото или ти да проядеш?
Вальо: По принцип месото, което можеш да намериш в Англия по магазините, е много гадно. Аз също много обичам риба и откакто София е в Англия, спрях да си купувам месо и наблягаме на риба. Но в университета не се ограничавам, имаме столова и си взимам каквото ми се яде на момента.

VS: През кои агенции работиш като модел?
София: В Лондон съм с PRM, в Милано - NOLOGO , в Париж – STUDIO, а в София - IVET Fashion.

VS: Какво ти предстои сега като ангажимент? Как се случват нещата?
София: Следващата голяма промяна е, че ще ми отрежат косата. Дългата коса не се възприема като модерна. Аз си я харесвам, защото е хипарско.

VS: Кой ти каза да подстригваш?
София: Ivet Fashion, но всичките агенции искат промяна. От Лондон искат да ме направят червенокоса, от Милано – с бретон. В крайна сметка ще бъде скъсена на каре.
Вальо: Аз пък искам червенокоса, къса, с бретон.
София: Иначе следващите ангажименти ще са септември в Лондон, Париж и Милано.

VS: Сега беше ли по модните седмици?
София: Да, бях в Лондон и в Милано.

VS: Усети ли се този vibe на паника сега, покрай Коронавируса?
София:В Лондон не чак толкова. В Милано към края вече, когато си тръгвах.
Вальо: Според мен, много спекулират с този вирус. Медиите много си играят. Днес четох една статия, в която пишеше, че въздухът над цялата територия на Китай е по-чист с 200% от преди. Защото всичко е блокирано, спряло.
София: Впечатление ми прави, че никой не дава информация колко са оздравелите. В статистиката се набляга единствено на смъртните случаи.
Вальо: Един наш приятел завърши в Китай и си комуникира с негови приятели оттам, които казват, че подадената информация е грешна, няма нищо общо. В началото са криели колко всъщност са смъртните случаи. Но след като лекарят, открил първи вируса, е починал, Китай даде гласност за случващото се.
София: Това си е вирус като всеки друг. Трябда да поддържаме имунната си система и да водим здравословен начин на живот.

VS: Как човек си поддържа имунната система?
Вальо/София: Спорт, здравословна храна, много вода.

VS: Какво тренирате?
София: Фитнес. Ходя 4/5 пъти седмично по час и половина/два. Без треньор. Правя high intensity тренировки, т.е. всичко на много бързи обороти, направо да си изкараш цялата енергия. Ходя и много пеша. Между кастинги по време на Седмиците на модата правя по 15 км. Много по-бързо се стига от едното място до другото пеша, отколкото с транспорт.
Вальо: Аз не ходя на фитнес. Не харесвам тази концепция.

VS: Какво ползваш като козметика, като beauty ритуали?
София: Абсолютно всичко е без аромати, без оцветители, без парабени. Най-вече използвам продуктите на CERAVE, които са супер basic. Използвам 10% разтвор млечна и хиалуронова киселина, за да може да се почисти добре кожата. Грим слагам много малко. И без това кожата ми става на нищо около модните ревюта. Постоянно дискутираме с останалите модели как гримьорите използват едни и същи четки за всички ни, без да ги почистват. А ние сме 30 на едно ревю. Пренасят се бактерии. Кожата ти става червена и раздразнена.

VS: Какви са мерките?
София: За мен – никакъв грим за известно време, млечна киселина и задължително слънцезащитен крем, за да се регенерира кожата. Всичко е на CERAVE.

VS: Какви са семействата ви?
София: Майка ми е costume designer. Последно работи със Салма Хайек и Ейдриън Броуди, преди това по The Expendables. Сега предстои проект с Меган Фокс. Живее тук в София, но пътува постоянно. Баща ми е Николай Маджаров – Файчето от “Тибетски сърца” .

VS: Който се яви преди няколко дни в Master Chef?
София: Да, точно. Много е готин. Мисля, че от него съм взела много като характер. Макар че не се виждаме често. Родителите ми са разделени. И тримата сме по света. Общо взето никой не знае кой къде е. Звъним си от време на време да се чуем дали всичко е наред.

VS: Имате ли си обща група във Viber?
София: А, не /смее се/.

VS: А вашите?
Вальо: Живеят си в Перник. Супер средностатистически мама и тате. Баща ми има фирма за щори, а майка ми е счетоводител.
София: Баща му ходи да лови риба.
Вальо: Да, той като разбере, че ще идвам в София и веднага отива за риба. Без аларма се събужда по нощите и лови риба до към 7/8 сутринта, преди светът да се раздвижи. Това му е терапията.

VS: Следиш ли някой в Instagram?
София: Любимата ми моделка е англичанката Hannah Elyse. В момента е един от топ моделите, с нея даже се сприятелихме.
Вальо: Тя не излиза от Instagram. Тя е най-големият стоукър, който може да си представите.

VS: А ти къде си прекарваш свободното време? Facebook?
София: Той е old school. Той е meme човек.
Вальо: Нямам никакви снимки на страницата, но споделям мемета през цялото време. Да се радват хората.

VS: Най-готиното меме напоследък?
Вальо: Последното. 

Като цяло съм в двете крайности с телефона. Като сме двамата, всички знаят да звънят на нея. Лятото никога не го използвам. Като се върна от Англия, работя на два фестивала: в Родопите Meadows in the Mountains и The Bridge FEST във Видин. В Родопите съм в екипа, отговарящ за палатките и настаняването. Супер е, изкарваме по 20 дни там. След това си гледам телефона 3 дена и заминаваме за Видин.



София: Идеята на The Bridge е децата да се развиват в определени области, като има девет работилници с различна насоченост: кино, музика, кулинария и т.н.
Вальо: Млади професионалисти учат на техните занаяти. Фестивалът продължава 9 дни, децата се настаняват в палатки и е като зелено училище. Децата са прекрасни и наистина с огромно желание работят.
София: Гледахме филмчетата от работилницата по кино и актьорско майсторство и за някои от тях не може да повярваш, че са създадени от деца.

VS: С всичкия този ентусиазъм, ще се върнете ли в България?
София: Веднага. Имаме план да превърнем таванското помещение у нас в лофт.
Вальо: Ще направим задължително един цял сезон в планината. Аз съм сноуборд маниак. Тази зима ми убива всичките сноуборд желания. Скиор съм от 3-годишен, по-късно смених на борд. Винаги съм бил в планината. Най-голямата ми болка е този равен остров, на който се преместих. 3 години вече съм като болен. Искам да се събуждам на сняг.
София: Тази зима той ме научи да карам сноуборд.
Вальо: Толкова се научи, че си счупи китката.

VS: Какво си подарихте за Св. Валентин?
София: Вечеря. И значки, еднакви. Събирам всякакви за колекцията.
Вальо: Ние не сме клиширано романтични и материални.

VS: За какво си харчите парите?
София/Вальо: Преживявания.

VS: Откъде пазарувате. Откъде е този суитшърт?
Вальо: Подарък от майка ми. Fabric.
София: Страшно много посещавам втори употреби, vintage магазини. Можеш да откриеш съкровища. Иначе пазарувам от MANGO, ZARA.

VS: В София има ли готини vintage магазини?
София: По-скоро не. Главно в Лондон и в Париж, ровиш се на поразия с часове. Но имам голям късмет да притежавам няколко артикула от големи дизайнери, които много ценя и си ги пазя. Имам панталони от Alexander Wang, рокля и чанта от Christopher Kane.

VS: При какви условия ти ги подаряват?
София: Обикновено, когато работиш с тях, ако изявиш желание и те харесат.

VS: Имате ли куче?
София: Фигаро – померан на 9 години. Най-големият циркаджия. Може да го изкараме на Витошка и да изкараме много пари. Но това ще го задържим за план “C”.
Вальо: Трансформърс куче. Като легне, прилича на таралеж.

VS: Споменахте, че ще си взимате друго. Какво ще е?
София: Аз искам бордър коли, но той държи на голдън ретривър.

VS: Питате ли се един друг – това отива ли ми?
Вальо: В момента, в който се уговорихме за това интервю, просто я оставих да избере концепцията за визията ни.

VS: Вярвате ли в брака?
София: Не съм много сигурна. Интересна ми е идеята за празненството “сватба”, но без официалните подписи.
Вальо: Един подпис нищо не променя.

VS: Ами, ако тръгне да бяга?
Вальо: Ами, ако е тръгнала да бяга, да бяга. Какво да направим.

More Love