Следва

Стил и Вкус от Тандем

Men Only: За някои популярни и не толкова афродизиаци

Специално за нашата мъжка седмица подбрахме няколко вида храни и подправки, които са изпратени сякаш от...

Food преди 14 години

Специално за нашата мъжка седмица подбрахме няколко вида храни и подправки, които са изпратени сякаш от самата Афродита, за да ни подкрепят в трудни моменти.

Кои са храните, които хората са използвали за повишаване на либидото и потентността преди появата на виагра и левитра? Напълно естествено, в началото са тези, които имат, нека така да го кажем, интересна форма- банани, моркови, аспержи, авокадо, стриди и т.н. И въпреки че тяхната ефективност не е научно доказана, ние от личен опит знаем, че те наистина действат.

Започваме със стридите. Важно условие за пълноценното им действие е, че те не трябва да са преминали термична обработка. Високото съдържание на цинк в тях спомага за производство на тестостерон. Има слух, че Казанова всяка сутрин е изяждал по 40 стриди. За това какви ги е вършил после, всички сме чували.

Екзотичното авокадо идва при нас от Южна Америка, като носи със себе си слуха за възбуждащите си свойства.

Ацтеките са смятали, че то им дава сили да... бъдат по-активни, като дори са наричали половите си органи със същата дума.

От научна гледна точка, микроелементите и минералите, които съдържа, повишават притока на кръв в малкия таз, което пък засилва либидото.

Магданоз, целина, копър, анасон.
Характерно за зелените подправки е високото съдържание на витамини и минерали, които оказват влияние на организма на хормонално ниво.

Една британска рецепта за моментна и ефективна потентност - салата от магданоз и чесън.

Опитайте, но все пак не прекалявайте с чесъна.

Червени, парещи, люти чушки. Лютивият им вкус възбужда нервната система и учестява пулса, а и съвсем естествено се асоциират с горещи, южни страсти.

За двоен ефект ги комбинирайте с шоколад, получава се взривоопасна смес. Гарантирано.

Хайверът. Освен, че сам по себе си е хубава храна, предразполагаща към романтика, той повишава и нивото на тестостерон в организма.

Високото му енергийно съдържание също е доста важна предпоставка за бурни нощи.

Смята се, че всички видове подправки - ванилия, канела, индийско орехче, карамфил, черен пипер, шафран и много други, предизвикват възбуда и създават настроение за еротични преживявания.

Действието им не е научно обосновано, но това не означава, че нямат косвено въздействие.

Има много рецепти за питиета с тези подправки, които можете да откриете в интернет.

Не бива да пренебрегваме и етеричните масла.

Ароматите на лотус, жасмин, розмарин и горчив бадем от край време са признати за възбуждащи. Можете да ги използвате за масажи или в ароматни лампи.

При всички случаи обаче, те създават приятна, интимна атмосфера, което пък си е важно условие за едно хубаво преживяване.

Естествено, това е една малка част от афродизиаците, които природата ни е дала.

И все пак употрбата им е напълно достатъчна за да постигнете задоволителен ефект.

Така че, яжте повече зеленчуци, и особено магданоз, не употребявайте много алкохол и се забавлявайте.

More Food