Следва

#ShowUs, Dove, как да счупим рамката

Защо коронавирусът съсипва кожата на ръцете ни и как да го спрем

Или как да се преборим с изсушаването на кожата на ръцете

Body преди 4 години

Във вторник Кралицата на Великобритания се появи с ръкавици на официална церемония по връчване на отличия в Бъкингамския дворец. Заглавията на британските всекидневници ехтяха със "сензационната" новина, защото според етикета не би следвало тя да закрива ръцете си. А всички знаем каква тежест имат традициите на Острова.

Въпреки че от Двореца отказаха да коментират дали Нейно Величество е взела предпазни мерки за здравето си срещу коронавируса, слагайки ръкавици, за никого не е тайна, че грижата за ръцете се превръща в гореща тема.

Редовното миене на ръцете е най-важното предписние на специалистите в условията на пандемията, затова продължаваме да го правим. Безопасността е на първо място - сухата кожа е малката цена, която можем да платим, за да се предпазим от коронавирус.

Но всички антибактериални сапуни, препарати за съдове, дезинфектанти и прочее, които използваме ежедневно, застрашават здравето на кожата. Грижата за ръцете не е по-малко важна от тази за лицето. Те също са подложени на неблагоприятните атмосферни влияния и имат нужда от внимание и специална грижа.

За да предпазим ръцете си от преждевременно стареене, загрубяване и напукване, предлагаме няколко продукта за всеки джоб, с които да поддържате естествените нива на еластичност, хидратация и pH баланс на кожата.

1. Eucerin pH5 Крем за ръце чувствителна кожа

Изключително нежният и същевременно ефективен крем за ръце Юсерин активира естествените защитни механизми на кожата за дълготрайна защита и хидратация. Той прави кожата на сухите, чувствителни ръце по-устойчива и предпазена от изсушаване. Системата му за балансиране на pH на Eucerin съдържа pH5 цитратен буфер, който възстановява и поддържа оптималното рН на кожата. Обогатен с активната съставка Декспантенол, която е известна със своите регенеративни свойства и способността да заздравява рани. Крема възстановява естествената защита на кожата и намалява чувствителността ѝ. Намираме ТУК.

2. Avene Cicalfate Възстановаващ бариерен крем за ръце

Продуктът с марка Avene е крем за ръце, подходящ за много суха и увредена кожа на ръцете. Той съдържа съставките - Сукралфат, в комбинацията от меден и цинков сулфат, които възстановяват и защитават кожата от вредни влияния. Той има прозрачна текстура и попива бързо. Кремът е без аромати и без парабени, подходящ за всекидневна употреба. Намираме ТУК.

3. BIODERMA Atoderm Repair Възстановяващ и подхранващ крем за сухи и напукани ръце

BIODERMA ATODERM Repair Hand Cream for dry and damaged hands на козметичната компания Биодерма подхранва и успокоява сухата и разранена кожа на ръцете. Възстановява нейната защитна бариера. Облекчава чувството на сухота, опънатост и дискомфорт на кожата на ръцете. Също така Atoderm Hand cream подсилва хидролипидния слой, защитава дълготрайно и възстановява биологичната функция на кожната бариера. Без аромат и съдържание на парабени. Хипоалергенен продукт. Намираме ТУК.

4. Mixa Колд Крем за ръце за суха и напукана кожа

Продуктът на марката за козметика Микса е специално разработен крем за суха и напукана кожа, който хидратира и подхранва ръцете. Иновативната му формула е направена на основата на глицерина. Омекотява кожата и намалява зачервяването й. Намираме ТУК.

5. SVR Topialyse Интензивен балсам за суха и атопична кожа

Бързо и за дълго време облекчава сърбежа, който се дължи на изсушаването на кожата. Редуцира повторната поява на атопичен дерматит. 48-часово противосърбежно действие. Съдържа пребиотична захар: възстановява равновесието на микробиома; 4% ниацинамид: успокоява и има антисърбежно действие; 46% емолиентна фаза, включваща 10% масло от памук, което има в състава си омега 3, 6 и 9 – интензивно успокоява, подхранващо и успокояващо действие. Без аромати, парабени и силикон. Намираме ТУК.

6. ESTEE LAUDER RE-NUTRIV INTENSIVE SMOOTHING HAND CREME

Хидратира в дълбочина с богати на влага съставки и оставя кожата мека и овлажнена, дори след много измивания. С авангардна технология против петна. Намираме ТУК.

7. Dove Derma Spa Intensive Крем за ръце

Dove Derma Spa Intensive е крем за ръце, предназначен да подхрани и омекоти изключително сухата и загрубяла кожа на ръцете. Кремът на Дав Derma Spa Intensive, съдържа обогатена формула от растителни масла, които подхранват и хидратират сухата кожа на ръцете в дълбочина, като я даряват с копринена мекота и гладкост. Кремът има лека текстура, бързо попива в кожата, и е подходящ за всекидневна употреба. Нанасяйте всеки път, когато усетите кожата на ръцете си суха и опъната. Намираме ТУК.

8. Бадемово Mасло - 100% Натурален Продукт - Без Консерванти

Изключително богат е на витамини А и Е, протеини, минерали и мастни киселини. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата, като я подмладява и предпазва. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала. Намираме ТУК.

More Body