Следва

"Чумата" на Албер Камю в 9 разтърсващи цитата

Know-how: социален живот по време на Корона

Как да оползотворим свободното си време, когато културните и спортните мероприятия са под карантина?

All About Life преди 4 години

Вчера Министерски съвет излезе с официална заповед за преустановяване на всички културни и спортни събития в цялата страна до второ нареждане с цел превенция срещу пандемията COVID-19. В социалните мрежи, както обикновено, се появиха редица недоволни, с хапливи коментари относно предприетите мерки за здравеопазването ни, защото, видиш ли, всички изведнъж се притесниха, че българските култура и спорт ще изчезнат за две седмици. Няма да се поддаваме на излишната психоза, а ще подходим разумно и отговорно към възникналата ситуация. Все пак на никого няма да навреди да се възползва от по-ограничения социален живот, като обърне внимание на заниманията, за които винаги казва, че не му остава време.

Предполагаме, всеки има по един #ToDoList, който чака своите по-благоприятни обстоятелства. Е, този момент настъпи. Захващаме се да изпълняваме едно по едно, ако искате и го допълнете, защото в крайна сметка краен период на забраната все още не е зададен. Предлагаме ви списъка си, от който може да почерпите поне мимолетно вдъхновение за дългите антикултурни и антиспортни вечери, които са в сила от днес!

1. Прочетете хубава книга. Ако сте от скорострелните читатели, още по-добре, ще имате възможност да обогатите мирогледа си с няколко произведения.

2. Изгледайте пропуснатите премиерни филми от последните месеци или повторно любимите си прожекции. Ако предпочитате сериали, тъкмо ще наваксате с няколко сезона.

3. Заемете се с пролетното почистване, което отлагате. Приемете го като изразходване на негативната енергия, докато търкате килима.

4. Подредете гардероба си и се отървете от ненужните дрехите, за да изчистите застоялата енергия. #RethinkFashion!

5. Има хора, които казват, че останат ли насаме със себе си за известно време, започват да пишат поезия. Пробвайте и вие, кой знае, може да откриете скрита заложба.

6. Подробете кулинарните си умения. Експериментирайте в кухнята, но внимавайте с произхода на продуктите.

7. Отдайте се на рисуване. Релаксиращо и отварящо сетивата занимание.

8. Запишете се на онлайн курс в зависимост от интересите ви.

9. Refresh-нете познанията си за модните тенденции. Визията трябва да е безкомпромисна.

10. Време е за интензивна козметична грижа – подарете си ежедневни хидратиращи маски, дългоочаквания маникюр и педикюр или пък нова прическа.

11. Наваксайте с потока от мемета. Гарантираме, ще се посмеете добре.

12. Поглезете малко любопитството си с карти Таро или пък обърнете чашката след следобедното кафе.

13. Напишете дипломната си работа. Наближава летният сезон и пак няма да ви остане време.

И Без Паника! 

More from View Sofia

Първият трейлър на Pamela, a love story - филмът за Памела Андерсън идва на 31 януари

Celebrities преди 1 година

Netflix пусна първия трейлър за дългоочаквания документален филм за Памела Андерсън "Памела, една любовна история", чиято премиера е насрочена за 31 януари. Един от продуцентите е най-големият син на Памела и бившия й съпруг Томи Лий - Брандън Лий.  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.