Следва

ЕСЕН/ЗИМА 2020: обувките и чантите to remember

Заигравка с елегантността à la Miu Miu

ЕСЕН/ЗИМА 2020

 

Runway преди 4 години

За сезон Есен/Зима 2020-та Миуча Прада задава следното предизвикателство - да се завърнем към детския маниер на светоусещане. Самата колекция носи името “Заигравка с елегантността”, а показаните визии имплементират точно онова момичешко усещане - кройките, ретро на вид, съсредоточени някъде около 20-те и 40-те години на миналия век, с кокетни препратки към Джозефин Бейкър и шоу момичетата като цяло, доставят доза оптимизъм на котешката пътечка.

Госпожа Прада говори още за силата на модата да всява радост и да очарова, а тя настоява до постигне точно това с последната си колекция за Miu Miu. Зададената тема напълно отговаря на показаното, а на фона на останалите колекции, презентирани в Париж и ориентирани основно към сериозните работещи момичета, творенията на Прада идват като глътка свеж въздух.

Отличителните знаци са леките рокли от намачкан сатен, Мери Джейн обувките с ужасно висока платформа, божествените дълги палта със златни копчета и/или каре, изобилието от кристали - наблюдаваме ги както по косите на моделите, така и пришити към маншетите и яките на натруфените до приятна степен дизайни.
 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.