Следва

"От символизма до реализма" на Борис Стефчев

Отложиха и Coachella 2020

Фестивалът се отлага за октомври, за да се избегне разпространението на вируса

Music преди 4 години

Още миналата седмица организаторите от SXSW обявиха, че тазгодишното издание на фестивала в Остин се прекратява поради опасения от разпространение на коронавируса, а Goldenvoice - компанията, стояща зад Coachella - изглежда прави всичко по силите си, за да забави фестивала, който по традиция се провежда в Индио, Калифорния, само и само да не се наложи да го отмени изцяло.

Coachella обяви официално просрочването, потвърждавайки, че датите са променени на 9, 10 и 11 октомври и 16, 17 и 18 октомври (а не двата уикенда на април, както първоначално бе планирано). Stagecoach, фестивал за кънтри музика, който трябваше да се проведе непосредствено след Coachella, също се отлага.

Отмяната на SXSW ще окаже влияние не само върху участващите музиканти и филмови продуценти, а и върху самия Остин - градът ще загуби приблизително 356 милиона долара (за Coachella и Stagecoach цифрата е приблизително 1 милиард долара, според прогнозата на NBC от миналата година).

При едно идеално стечение на обстоятелствата, на Coachella 2020 ще чуем невероятна селекция от музиканти, включваща Frank Ocean, Travis Scott, Rage Against the Machine, Lana Del Rey, Tom Yorke и Meghan Thee Stallion. Ако ли не, тази година ще трябва да се лишим от прекрасната селекция стрийт кадри - припомняме миналогодишната ТУК.

More Music