Следва

Любов по време на Корона: как приложенията за запознанства се адаптират към ситуацията

Какво ново: кръстиха вид насекомо на Лейди Гага

"Имат странни рогчета, имат този странен стил..."

Celebrities преди 3 години

Учени в Илинойс кръстиха новооткрит вид насекомо на Лейди Гага, което отчасти си е комплимент... до някаква степен. Да? Не? Новият обитател на земята е от типа членестоноги, семейство Treehoppers и отсега нататък ще се изучава като Kaikaia gaga.

Но защо едно такова ново насекомо се кръщава точно на Лейди Гага? Е, този treehopper се отличава с доста причудлива визия - ето защо. "Ако има Lady Gaga-буболечка, трябва да е treehopper", казва Брендън Морис, дипломант на Университета в Илинойс, открил въпросния вид. "Защото treehopper-ът име тези странни рогчета, има този странен стил. Не прилича на нищо, което сте виждали досега."


Гага ще участва във филм по убийството на Маурицио Гучи


Новата буболечка е една от 1000 екземпляра, които Морис включва в проучването си, но за съжаление, не успява да извлече ДНК-то й. Към момента ученият планира експедиция до Никарагуа, където се надява да открие Kaikaia gaga в естествения й хабитат.

Не разполагаме с публично изказване от страна на Гага, но както знаем, певицата е прекалено заета с промоцията на новия си сингъл Stupid Love, работата по новия си албум Chromatica, а в свободното си време обръща най-много внимание на новия мъж в живота си - припомняме ТУК.

През ноември миналата година младата активистка Грета Тунберг също получи честта насекомо да бъде кръстено на нея, въпреки че в нейния случай видът е малък, сляп бръмбар без криле, а вдъхновението зад името му идва от изказването й: "никога не си прекалено малък, за да направиш промяна".

В такъв един объркан свят живеем.

More Celebrities

100 години Мария Калас - стила, бижутата и града на Божествената

Celebrities преди 3 дни

През 50-те години великото сопрано е кралицата на Ла Скала, точно както и  на миланските бутици и ресторанти. Американка по рождение, гъркиня по произход, Мария Калас дължи част от успеха си и своя неповторим стил на Милано