Следва

#IoSonoMilano: VF с брой, изцяло посветен на Милано

Любов по време на Корона: как приложенията за запознанства се адаптират към ситуацията

"Коронавирусът влияе ли на запознанствата ви?”, пита американският app OKCupid.

Love преди 4 години

В България се наблюдава все по-засилен интерес към онлайн dating-а. Все по-смело си уреждаме срещи с непознати, благодарение на виртуалния "каталог", изпъстрен с мъже и жени, момчета и девойки, достъпен бързо и лесно на мобилните устройства. И докато паниката все още не ни е обхванала на сто процента, по света различните приложения за уговорени рандевута приобщават въпросниците си към настоящата епидемия и напомнят, разбира се, за личната хигиена. Апликациите едновременно предупреждават за повишения риск, но и гарантират, че няма да бъдат изключени изцяло, когато настъпи момента за "самоизолация".

Един от най-популярните app-ове OKCupid се гордее с подхода си, включващ подробни въпросници, които задължително се попълват от всеки регистрирал се и на база отговорите, се съставя визитка. По този начин приложението може да подбере "правилния" за нас човек. Американската компанията бе принудена да зададе на потребителите си въпроса "Коронавирусът влияе ли на запознанствата ви?", след като отчете ръст от 262% в броя на споменаванията на вируса в профилите на британци в периода между януари и март.

Потребителите в Обединеното кралство все още не се възпират от излизането по срещи - 93% заявяват, че ще продължат да си пробват късмета с непознати. От друга страна, епидемията явно е подтикнала хората да прекарват повече време в търсене на любов. От OkCupid регистрират 7% увеличение при новите чатове през последните пет дни.

Други приложения за виртуални запознанства са предприели по-леки мерки, поне засега. Tinder започва да предупреждава потребителите си за рисковете от лични срещи - на екраните се появяват pop-up съобщения, които напомнят за редовното миене на ръцете, употребата на дезинфекциращи средства и спазването на оптимална дистанция на публични места.

От американското Hinge все още не са споменавали вируса на платформата си, но "намигват" с туитове, наподобяващи съобщение за обществена услуга - предупреждават потребителите да "мият ръцете си преди да си откраднат от пържените картофи на човека, с когото са на среща" и напомнят, че: "добре е да споделяте пържените си картофи, но не и микробите".

More Love