#IoSonoMilano: VF с брой, изцяло посветен на Милано

#IoSonoMilano: VF с брой, изцяло посветен на Милано

Новият брой на Vanity Fair е изцяло посветен на Милано и ще бъде разпространен безплатно в Ломбардия. С приноса на 74 личности от света на културата, модата, дизайна, предприемачеството и институциите, започвайки от кмета Бепе Сала.

Предаване на послание за единство, рационалност и сила от един град и един регион, които са сред първите засегнати от вируса COVID-19: това е идеята, от която се ражда изданието на Vanity Fair, изцяло посветено на Милано, по щандовете от 11 март, и което ще бъде раздавано безплатно на читателите в града и в цяла Ломбардия.

Освен това всички потребители от Ломбардия, регистрирани на уебсайта на Vanity Fair, ще получат имейл код, за да изтеглят безплатно цифровата версия на броя.

"Призовани сме да носим отговорност заедно на всички нива. Всеки трябва да направи своя принос, да даде нещо повече. Това е малък жест. Само това", казва Феделе Усай, изпълнителен директор на Condé Nast за Италия – глобална медия, част от която са и Vogue, The New Yorker, GQ, Glamour, Architectural Digest, Vanity Fair и други .

"В този труден момент за Милано, за неговия регион и за цяла Италия, искахме да обединим хората, известни или не, но жители на град, изправен пред извънредна ситуация. Това е хоров апел за единство, рационалност и чувство за дълг. Ценности, за които смятаме, че са основни, за да се изправим пред глобалното предизвикателство, което представлява този вирус", добавя Симоне Марчетти, директор на Vanity Fair.

"Никога не трябва да спираме да се учим. Не знаем кога и как тази криза ще се разреши и на каква цена. Но ако искаме тези трудни дни да не бъдат само цена, която е трябвало да платим, Милано трябва да се опита да извлече някои уроци от ситуацията, които да ни обогатят и това да ни направи по-способни да се изправим пред бъдещето", са думите на Джузепе Сала, кмет на Милано.

В изданието, което на корицата ще има лицата на 64-ма миланчани, се разказва коректно и рационално за момента, в който живеем, и от Милано се изпраща послание за солидарност до другите градове на Италия и света, които в момента са изправени пред аварийната ситуация Covid-19. Седмичникът, редактиран от Симоне Маркети, избира да включи личности, символи на силата и ангажираността на страната и на града Милано, влиятелни личности, но и хора, които са се отличили с всеотдайност и страст. На първо място е кметът на Милано Бепе Сала, който подписва този брой на списанието.

Двама големи представители на италианската музика, Орнела Ванони и Махмуд, свидетелстват за Милано от погледа на две различни поколения. Художникът Франческо Вецоли предлага творба, направена специално по повода. Джорджо Армани пише отворено писмо, Доменико Долче и Стефано Габана (които подкрепиха Хуманитас с дарение за изследвания на коронавируса) разказват за въведените стратегии за справяне със ситуацията, докато Миуча Прада добавя себе си към припева на всички останали италиански дизайнери, от най-известните до новоизлюпените.


Орнела и Махмуд

Сред тях има предприемачи, интелектуалци, журналисти и писатели. И със сигурност не липсват представителите на дигиталния Милано, млади хора, стартирали приложения и други инициативи като Satispay и Cortilia от столицата на Ломбардия, предназначени да завладеят всички останали страни. Накрая Vanity Fair дава глас на "непознатите", които тези дни се отличават заради приноса си към града: от медицинската сестра на болницата Сако до човека, който всеки ден пресича Милано, за да прави доставки по домовете.

Диего Абатантуоно, актьор и сценарист
"Изникват неочаквани подозрения, дори по отношение на близки приятели - кой знае какво са правили снощи, къде са били, представи си, че са го хванали. Коронавирусът, имам предвид."


Биаджо Антоначи, автор на песни
"Мой Милано, мой роден град, моя майка, любовница, мой приятел, мирен Милано, красив и оживен, преминаващ през миг на несигурност и мрак, на крехкост. Но ако войните и кризите не са те спрели, то тогава и страхът и ирационалността няма да го сторят. Милано, който се разраства всеки ден, мислейки за това, което следва, ти си образът на Италия, тласкащ я към бъдещето. Ще излезеш от тези дни невредим, с древната сила на чувствителност и грижа, с радостния плам на онези, които ще възстановят живота."


Джорджо Армани, дизайнер

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.