Следва

Кралски гняв: писмото на Елизабет, сложило край на брака на Даяна и Чарлз

Том Ханкс и Рита Уилсън заразени с коронавирус

Представител на Ханкс потвърди новината пред CNN.

Celebrities преди 4 години

В изявление в личния си Instagram профил снощи, Том Ханкс, 63, сподели със света, че той и съпругата му Рита Уилсън, 63, са изследвани за коронавирус, след като са проявили симптоми на умора, болки в тялото, втрисане и "лека треска" по време на престоя си в Австралия. Резултатите им са положителни.

"Е, сега. Какво да правим по-нататък? Медицинските служители имат протоколи, които трябва да бъдат спазвани. Ние, семейство Ханкс, ще бъдем тествани, поставени под наблюдение и изолирани толкова дълго, колкото изискват общественото здраве и безопасност. Нека подходът ни поне този път бъде нещо повече от еднодневна мярка", написа холивудският актьор.

Warner Bros. потвърди, че актьорът е в Австралия за работа по продукция, свързана с предстоящия биографичен филм за Елвис Пресли, като Ханкс е ангажиран за ролята на мениджъра на rock & roll легендата.

“Работим в тясно сътрудничество със съответните австралийски здравни агенции, за да идентифицираме и да се свържем с всеки, който може да е бил в пряк контакт с лицето”, се казва в изявлението на Warner Bros. “Здравето и безопасността на членовете на нашата компания винаги са наш основен приоритет и вземаме необходимите предпазни мерки, за да защитим всички, които работят по наши продукции из целия свят.”

Рита Уилсън, от своя страна, е имала концерт през уикенда в Операта в Сидни, като броят на присъствалите е бил малко над 200 души. Говорител на Операта обяви, че е в постоянна връзка с NSW Health и Queensland Health и ще действа по техните нареждания. “Това включва да се свържем с всички, които са присъствали или работили по време на събитието в събота.“ Добавя, че “От известно време в Операта са предприети редица мерки за здравето и безопасността, включително допълнително почистване със сериозни препарати, използвани от болниците, както и осигуряване на дезинфектант за ръце в цялата сграда.” Операта остава отворена за гастроли и представления. За момента ще продължи да работи по програма, освен ако не се препоръча друго.

Според Световната здравна организация в момента има повече от 120 потвърдени случая на коронавирус в Австралия. Правителството на премиера Скот Морисън обяви икономически план за 11,4 милиарда долара в подкрепа на икономиката на страната, “докато светът се справя със значителните предизвикателства, породени от разпространението на пандемията.”

Диагнозата на звездната двойка принуди австралийското предаване Nine Network да активизира своя "план за реакция по време криза", тъй като в понеделник Рита Уилсън е гостувала и в сутрешното токшоу на Today Extra. Един от водещите Дейвид Кембъл сподели, че е прекарал около половин час с актрисата и певица. "Тя беше възхитителна, въпреки че нямаше никакви видими симптоми, Уилсън беше много предпазлива", казва той. "Тя всъщност направи шега, влизайки в студиото, като каза: "Не трябва да се ръкуваме, трябва да чупим лакти." И така, удряхме си лактите." Nine Network обяви, че служителите в шоуто ще бъдат поставени под карантина след контакта им с Уилсън. "Помещенията ни в момента се дезинфекцират старателно и насърчаваме служителите си да следят здравето си и да поддържат добра лична хигиена", казват още от екипа на предаването. Кембъл и неговият ко-водещ са подложени на тестове за коронавирус. Той добави, че ще спре децата си от училище, докато чака резултатите от изследванията.

Том Ханкс и Рита Уилсън са заедно от 32 години. 63-годишните актьори са една от най-обичаните двойки в света на киното. Двамата се запознават на снимачната площадка на телевизионен сериал през 80-те -Том участва в сериала Bosom Buddies, а Рита получава епизодична роля в същата продукция. Актьорът споделя за срещата им: "Двамата с Рита просто се погледнахме и - бум - това беше. Попитах я дали това чувство е истинско за нея и тя нямаше как да отрече." Четири години по-късно двамата участват в първия си филм заедно. Екранните им персонажи са двойка, но след снимките Том и Рита все още са само приятели. По това време Ханкс е женен за приятелката си от колежа. Двамата имат две деца, но се развеждат през 1987г. Ханкс и Уилсън показват за първи път публично любовта си в края на 86-та. Въпреки че още е женен, Том вече не живее с първата си съпруга. На 30 април 1988 година Том и Рита сключват брак. Двойката има двама сина, съответно на 29 и на 24 години.

Любовта между Том и Рита е пословична. И двата пъти, в които печели Оскар (94-та и 95-та), актьорът посвещава наградите на спътницата си в живота. В речта си от 1994г. Ханкс споделя, че е едва ли би постигнал нищо толкова голямо и значимо, ако не е имал нейната любов и подкрепа (сравнява я с Рая на Земята). Когато получава втория приз, актьорът заявява: "Стоя тук, защото жената, с която споделям живота си, ме учи и ми показва всеки ден какво е любовта."

Двамата са заедно въпреки всички трудности и устояват на изпитанията, които им поднася животът. През март 2015г. Рита е диагностицирана с рак на гърдата. Актрисата разказва пред списание People, че е претърпяла двустранна мастектомия и се възстановява, благодарение на подкрепата на семейството и съпруга си.

Във вчерашната си публикация Ханкс сподели още, че той и съпругата му "ще държат обществеността в течение" и призовават всички да се грижат за себе си подобаващо.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 22 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 23 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.