От Мерилин Монро до Анджелина Джоли: 10-те най-красиви звездни рокли в историята на Оскарите

От Мерилин Монро до Анджелина Джоли: 10-те най-красиви звездни рокли в историята на Оскарите

Не е време за Оскари, те минаха точно преди ступора, наложен на всички ни от Covid-19, но винаги е време за вълшебни рокли. Като инспирация, като умиление, като едно простичко О!, има толкова красота на този свят.

Мерилин Монро е известна с това, че не харесва банални дрехи. Освен неземната й хубост и свеж нрав, тя изгражда през съзнателния си живот типичния образ на пин-ап красавица, респективно от нея очакваме разсрепостеност и сексапил на макс. В далечната 1951-ва първата блондинка на Холивуд се появява в рокля от модна къща Le Maire. Направена от десетки слоеве органза в цвета на нощно небе, тя прелива наюнсите си на вечерната светлина и подчертава брилянтно и без това красивата гръд на актрисата.

Тънката хубавица Одри Хепбърн и френският моделиер Юбер дьо Живанши са много близки приятели в продължение на дълги години, съответно няма никаква изненада в това, че за церемонията по награждаването през 1954 година Одри носи тоалет под неговото авторство - белоснежен, дантелен, подчертаващ всички достойнства на фигурата. Роклята много прилича на модела, носен от актрисата във филма "Клоунско лице", в който тя основно танцува, именно в подобна рокля.Принцесата на Монако е била много претенциозна към вечерните рокли, но абсолютно любима й е лазурната рокля от Edith Head — простичка като кройка, но много съблазнителна с корсетната си горна част, плавни драперии и умопомрачително дълъг шлейф.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.