КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

Указанията са на доктор Мая Петкова

Здравейте приятели, днес публикувах указания за предпазване от коронавируса. Споделям ги с вас. Дано са ви полезни.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

Коронавирусната инфекция е темата, която вълнува всички ни днес. Ще се опитам да ви помогна да се ориентирате какви поражения предизвиква новият коронавирус COVID-19 и защо е толкова опасен.

Причинителят на коронавирусната инфекция е едноверижен РНК вирус, който има поведение на бактериален причинител. Обикновено вирусите предизвикват инфекции на горните дихателни пътища като атакуват епителните клетки (лигавицата), създавайки условия при хора с отслабнал имунитет, за наслагване на бактериална инфекция. В резултат на това може да се развие бронхит, пневмония, бронхиолит, тежки възпаления на долните дихателни пътища и белия дроб.

Новият тип коронавирус директно атакува белодробния паренхим (тъкан), нетипично за вирусите, като на прицел са пневмоцитите, клетките, които изграждат алвеолите чрез които дишаме. Голяма част от тях загиват, така се стига до пневмофиброза. Блокира се отделянето на сърфактанта, помагащ за разгъването на белите дробове и за дишането, както и се възпрепятства метаболизма и усвояването на кислорода. Клинично се проявява с остър респираторен дистрес, състояние, при което пациентите развиват бързо остър задух. Друга прицелна структура е ендотела на белодробните кръвоносни съдове, което също води до влошено усвояване на кислорода, до остър респираторен дистрес, пневмония, фиброза на белите дробове, дихателна недостатъчност и в тежките случаи, до смърт.
Особеност на този нов щам коронавируси е, че уязвява в най-голяма степен и застрашава живота на представителите на азиатската раса и като че ли, децата, слава Богу, почти не заболяват.

COVID-19 не е по-опасен от който и да е друг вирус, нито пък е толкова заразен. Това трябва да се знае и не трябва да се поддаваме на шестващата масова психоза. Благоприятстващ момент е липсата на мигранти в България.

Най-уязвими са възрастните хора със съпътстващи заболявания, особено белодробни, и имунокомпрометираните пациенти.

Как можем да се заразим?
Последните проучвания показват, че заразата освен по въздушно-капков път, може да се пренесе чрез мръсни ръце и чрез заразена вода. Карантината вече включва от 2 до 28 дни.

Русия е изолирала щама на COVID-19 и разработва пет препарата за потенциална ваксина. Китай също е на път с разработена ваксина срещу коронавируса. Вече има и няколкоминутен тест за експресна диагностика. Като цяло в световен мащаб епидемичната обстановка стихва.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСА
Препоръчвам ви да приложите този комплексен медицински подход, целящ рехидратиране, детоксикиране, укрепване и мобилизиране на имунната система, окисляване на организма на клетъчно ниво и като краен резултат възстановяване на алкално-киселинното ранвовесие в организма, което е гаранция за пълна мобилизация на всичките му защитни механизми, органи и системи срещу всеки противник – бил той вирус или бактерии.

Тази алкализираща профилактична терапия ще ви направи устойчиви на всякакви инфекции, включително на коронавирусната инфекция.

Стъпки:

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.