Следва

Карантина. С какво да се запасим?

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

Указанията са на доктор Мая Петкова

Health преди 4 години

Здравейте приятели, днес публикувах указания за предпазване от коронавируса. Споделям ги с вас. Дано са ви полезни.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

Коронавирусната инфекция е темата, която вълнува всички ни днес. Ще се опитам да ви помогна да се ориентирате какви поражения предизвиква новият коронавирус COVID-19 и защо е толкова опасен.

Причинителят на коронавирусната инфекция е едноверижен РНК вирус, който има поведение на бактериален причинител. Обикновено вирусите предизвикват инфекции на горните дихателни пътища като атакуват епителните клетки (лигавицата), създавайки условия при хора с отслабнал имунитет, за наслагване на бактериална инфекция. В резултат на това може да се развие бронхит, пневмония, бронхиолит, тежки възпаления на долните дихателни пътища и белия дроб.

Новият тип коронавирус директно атакува белодробния паренхим (тъкан), нетипично за вирусите, като на прицел са пневмоцитите, клетките, които изграждат алвеолите чрез които дишаме. Голяма част от тях загиват, така се стига до пневмофиброза. Блокира се отделянето на сърфактанта, помагащ за разгъването на белите дробове и за дишането, както и се възпрепятства метаболизма и усвояването на кислорода. Клинично се проявява с остър респираторен дистрес, състояние, при което пациентите развиват бързо остър задух. Друга прицелна структура е ендотела на белодробните кръвоносни съдове, което също води до влошено усвояване на кислорода, до остър респираторен дистрес, пневмония, фиброза на белите дробове, дихателна недостатъчност и в тежките случаи, до смърт.
Особеност на този нов щам коронавируси е, че уязвява в най-голяма степен и застрашава живота на представителите на азиатската раса и като че ли, децата, слава Богу, почти не заболяват.

COVID-19 не е по-опасен от който и да е друг вирус, нито пък е толкова заразен. Това трябва да се знае и не трябва да се поддаваме на шестващата масова психоза. Благоприятстващ момент е липсата на мигранти в България.

Най-уязвими са възрастните хора със съпътстващи заболявания, особено белодробни, и имунокомпрометираните пациенти.

Как можем да се заразим?
Последните проучвания показват, че заразата освен по въздушно-капков път, може да се пренесе чрез мръсни ръце и чрез заразена вода. Карантината вече включва от 2 до 28 дни.

Русия е изолирала щама на COVID-19 и разработва пет препарата за потенциална ваксина. Китай също е на път с разработена ваксина срещу коронавируса. Вече има и няколкоминутен тест за експресна диагностика. Като цяло в световен мащаб епидемичната обстановка стихва.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРОНАВИРУСА
Препоръчвам ви да приложите този комплексен медицински подход, целящ рехидратиране, детоксикиране, укрепване и мобилизиране на имунната система, окисляване на организма на клетъчно ниво и като краен резултат възстановяване на алкално-киселинното ранвовесие в организма, което е гаранция за пълна мобилизация на всичките му защитни механизми, органи и системи срещу всеки противник – бил той вирус или бактерии.

Тази алкализираща профилактична терапия ще ви направи устойчиви на всякакви инфекции, включително на коронавирусната инфекция.

Стъпки:
1. В един буркан от 500 мл поставете 2 пръста морска сол и я залейте със студена вода. Затворете с капак и хубаво разбийте солта до разтваряне. Водата ще поеме сол докато се насити. Дори и да остане на дъното не е проблем. Така вече имате буркан с хипертоничен солеви разтвор.
- Всяка сутрин тръгвайте за работа с 1.5-литрова бутилка изворна вода, в която на всеки 200 мл добавяйте по 1 ч.л. от хипертоничния солеви разтвор. Т.е. към 1.5 л добавете 7-8 ч.л. от хипертоничния солеви разтвор. Изпивайте водата в рамките на деня.
2. Закупете си ЦеТеБе 500 мг (Витамин С с бавно освобождаване) и изпивайте по 1 капсула сутрин на гладно с водата от бутилката.
3. Веднага след това залейте с вряла вода 1/2-1 ч.л. сода бикарбонат, охладете и пийте 2х дневно 15 мин. преди хранене.
4. По време на закуска вземайте по 1 капсула Витамин Е от 400IU.
5. Купете си Калций, Магнезий с Витамин D3 на Джеймисън (или Doppelherz) и вземайте сутрин и вечер по 1 табл.
6. Закупете си пробиотик, Лактофлор Био + , например, и го приемайте сутрин и вечер след хранене.
7. Закупете си био-куркума и био-канела. Веднъж дневно в чаша разбъркайте и хапвайте 1 ч.л. куркума + ¼ ч.л. черен пипер + 1 ч.л. канела с няколко с.л. кисело мляко или със зехтин, или с мед и вода, за тези от вас, които постят.
7. Консумирайте жива храна, плодове и зеленчуци, и поне веднъж на ден голяма салата с листни зеленчуци.
8. Изключете енергийните и подсладени напитки, ограничете тестените храни и бързите захари.
9. Движете се и спортувайте.

Ще видите, че ще посрещнете коя и да е много страшна епидемия без поражения за вас. Това е фундаментална и изпитана алкализираща терапия и профилактика срещу всякакви инфекции - бактериални, вирусни, паразитни и гъбични. Тази терапия със сигурност ще ви предпази и срещу коронавирусната инфекция.

Не си купувайте и не приемайте профилактично противовирусни средства като: Тамифлу, Авирон и други! Те нямат профилактични свойства и действат само при налична вирусна инфекция и то не при всяка и никак не са безобидни. Не прилагайте имуносупресиращи лечения без нужда, както и кортикостероиди.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.