Следва

Германската фотографка Шарлоте Шмиц с първа изложба в България

"От символизма до реализма" на Борис Стефчев

Ще почетем донякъде непопулярния талант на един истински ерудиран автор, който с гордост стои до европейските си съвременници – Борис Стефчев.

Events преди 4 години

Роден в София на улицата на на галерия „Нюанс"- „Иван Денкоглу" през 1894г., той започва образованието си на професионален художник в Художествено-индустриалното училище в София, където му преподава проф. Цанко Тодоров. След това става студент по декоративно изкуство при проф. Стефан Баджов. Благодарение на отличителния си талант Борис Стефчев получава стипендия, за да продължи образованието си в Мюнхен.

Военните действия в Германия свързани с избухването на Първата световна война правят следването му в Мюнхен фактически невъзможно, в следствие на което той става студент в Кралската художествената академия във Виена. Повлиян от духа на времето и тенденциите актуални в една от тогавашните столици на изкуството, младия Борис се увлича по символистичната и сецесион естетика.

Той рисува множество широко форматни маслени композиции, в които предлага интригуващи интерпретации на библейски и митологични сюжети облечени в една от характеристиките на цялостното то му творчеството, а именно мистичното присъствие в неговия живописен език.

Изложбата ще бъде отворена от 18 март до 16 април 2020г.

Официално откриване няма да има поради създалата се ситуация с корона вируса.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?