Следва

VLOGO

Шопинг по време на коронавирус: препоръките на стилиста

Времето, в което живеем, е повече от интересно. Не обезателно положително интересно, но със сигурност знаково и гранично.

Shopping преди 4 години

В трактовката на думата "гранично" влагаме усещането си, че е твърде вероятно ред неща, с които сме свикнали да се променят след излизането от кризата с Covid-19, да не кажем дори да изчезнат.

Надяваме се, все пак, че най-важното, най-същественото и най-красивото не само ще останат, но и ще процъфтят след известен брой дни, в които дисциплинирано ще преминем през изпитанието, като от собствен опит твърдим, че едно от големите и красиви удоволствия за нас, жените, е шопингът, както по време на Корона, така и иначе.

Какво си представяме, че ще се случи с шопинг навиците ни в следващия месец, както и в каква посока ще се видоизменят те след преминаването на пика, в което сме уверени, следва в редовете надолу.

Шопинг по време на Коронавирус, какво и защо:

1. Не влизаме в Молове, не се разхождаме по оживени търговски улици!
2. Правим си сметка, след надлежен преглед на гардероба, липсва ни в него нещо за настъпващия по-топъл сезон и какво?
3. На клик разстояние влизаме в някои от интригуващите, добре заредени онлайн магазини и избираме каквото ни трябва. Не вярваме в опасността вирусът да се пренесе заедно с пакета, но все пак бихме внимавали пратката да не е от Китай или Италия.
4. След като получим известие, че пратката ни е пристигнала, изчакваме при възможност още известно време пакетът да престои, без да се докосваме до него. Ако ни е спешно, разопаковаме с ръкавици.
5. Мерим, оглеждаме сме, решаваме да задържим или не. Ако нещо ни притеснява, просто връщаме пакета, като викаме куриер вкъщи, който да вземе пратката.
6. Купуваме само най-желаното, както и неотложното. Истината е, че не знаем как ще се промени пазарът след пика на проблема, твърде възможно е цените на определен вид артикули, вкл. модни рязко да паднат. Идеален момент за покупка, но пък няма гаранции, че ще се случи.
7. Светът може временно да се затвори у дома, но модата няма да си го позволи. Точно след 3 месеца на пазара ще е пълно с нови, иновативни, изумителни колекции и ще ни е яд, че сме похарчили много пари ненавреме.
8. Точно тук идва предупреждението - от изолацията вкъщи често шопинг инстинктът на нас, жените, се засилва. Бихме препоръчали, с оглед избягване на необмислени движения, да помислите преди натискането на бутона PAY, като например изпратите онлайн избраната дрешка/аксесоар на приятелка за мнение или просто попитате партньора/децата какво мислят.

9. Въздържаме се от всякакъв вид second hand инвестиции. Моментът с дезинфекцията при тях е безспорен, но толкова много ръце са ги докоснали във времето между склада и магазина, че е по-добре да отложим удоволствието от евтината находка за след време.
10. Не пазаруваме никаква козметика, освен от аптеката, дори и съвсем да са ни свършили запасите.
11. Не взимаме назаем дрехи от приятелки, то няма и пред кого да демонстрираме многотията в гардероба си.
12. Моментът е идеален да разчистим гардероба и каквото не сме обличали в последната едно година (старо, но златно правило) да се сложи в торби и да се постави в първия контейнер за събиране на ненужни вече дрехи. На някого все ще послужат, а ние ще имаме място и повече варианти за въздух.
13. Следим mid-season разпродажбите. Тази година те започнаха с една идея по-рано от обичайно, така че, докато не се е изчерпала номерацията, можем да попаднем на отлична находка на цени с 30 до 40% отстъпка.
14. Моментът е добър, поради повечето ни време, и огромно предлагане, да помислим за готини подаръци на близки, приятелки, сестри, майки. Окото твърде вероятно ще хване прекрасни находки на отлични цени, които биха зарадвали много някого, когото обичате и който ще има нужда от леко емоционално отърсване от паниката съвсем скоро.
15. Освен чисто модните артикули, изборът от попадения за дома, за домашния любимец, храна за душата, като книги или свещи, или керамика, дори бижу, е огромен. Така че, никакво отчаяние, от всяка ситуация има изход.

Следват обичайните места, от които ние, модните редактори на View Sofia пазаруваме онлайн, опитайте, разгледайте, вдъхновете се и подгответе утрешния ден - по-красив, по-шик и по-модерен.

www.asos.com
www.mytheresa.com
www.farfetch.com
www.ikea.bg
www.theoutnet.com
www.ln-cc.com
www.net-a-porter.com
www.mango.com
www.farfetch.com
www.matchesfashion.com
www.cos.com
www.emag.com
www.zara.com
www.luisaviaroma.com
www.wonhundred.com
www.acnestudios.com
www.etsy.com
www.miista.com
www.hope-sthlm.com/eu/

More Shopping