Следва

Повече джинджифил, дами и господа!

Астрологията за Коронавируса... to be continued?

Какво говори астрологията за пандемията Коронавирус? 

Astro преди 4 години

Измина близо седмица в трескаво ежечасово подаване на информация от медиите за настъпилата пандемия Коронавирус. Астролозите, от своя страна, считат, че е тяхно задължение да проследят астрологичните модели и прогнози за случващото се, но без да разпалват палмъците на страха. Докато паниката, която за мнозина се явява правилният отговор на сегашната ситуация, звездите имат своята теория за това как настоящият и предстоящ астрологичен състав може да повлияе на общественото здравеопазване, икономиката и други.

Най-отявлената закономерност, която се открои миналата година в прогнозата за 2020 е възможността за астрологичното събитие, известно като “черен лебед”, предизвикано от съвпада на планетите Сатурн и Плутон, известни малефактори, в Козирог, знакът, който управлява правителствата и икономиката на 12 януари. Тези две планети съвпадат в Козирог за първи път от 1518 г., като този път пътуват в близък контакт от декември 2019 г. до края на февруари 2020 г. Припомняме, че терминът “черен лебед” обозначава непредсказуемо събитие, което може да донесе след себе си тежки последици за финансовия свят. С разпространяването на вируса с такава главоломна скорост се разрушава глобалната верига за внос-износ.

Първият заразен с коронавирус е засечен в сложното разположение на Юпитер в Козирог. На 1 декември 2019 г. в Ухан, Китай откриват първия случай на COVID-19. Момент, в който Юпитер - планетата на международните пътувания и обмен - се готви да излезе от 13-месечния си престой в Стрелец. На 2 декември Юпитер преминава в по-слабото си разположение в Козирог, присъединявайки се към Сатурн и Плутон, в този отрезвяващ знак. Ефектът от присъствието на Юпитер би могъл да действа като леко освобождаващ клапан върху неща, които са били подтиснати или скрити - включително вирус.

Сатурн и Плутон се срещат на всеки 33-35 години, но в различен зодиакален знак, като отнема близо три века, за да се върнат в дадения знак. Последната връзка Сатурн-Плутон е на 8 ноември 1982 г., което съвпада с края на кратка рецесия. В исторически план е имало случаи на икономически трусове или войни, когато тези две планети се съединят. 
Съединенията Сатурн-Плутон от 1914-15 г. се свързват с началото на Първата световна война и се простират чак до следващото съединение Сатурн-Плутон (в Лъв) през 1947 г., което се характеризира с края на Втората световна война. В продължение на шест седмици от август до началото на септември 1914 г. - когато Сатурн и Плутон осъществяват близки контакти - почти всяка финансова борса в света е затворена.

Годината на Плъха, според китайския зодиак, започна на 24 януари 2020 г. Случайно или не, коронавирусът първоначално бе прихванат от член от семейството на гризачите, а именно прилепа. Откъде всъщност произлиза коронавирусът? С хитър, затъмняващ Плутон, обвиващ фактите в слоеве тайни, не е изненада, че теориите са разнопосочни. В момента се спекулира много, възможно ли е това да е акт на биотероризъм? С Плутон, владетел на подземния свят, изравнен с тежкия Сатурн в Козирог, знакът, който управлява корпоративните и правителствените интереси, тази ситуация най-вероятно ще има своето дълго продължение.

Какво предстои?

Сатурн се отправя към въздушния знак Водолей, като на 21 март вечерта ще започне първият етап от тригодишното си пътешествие във въздушния знак. Това показва, че някои предизвикателства могат да възникнат вследствие на всичко, разпространяващо се в атмосферата, включително респираторни инфекции и всякакви болести, пренасяни по въздуха. Тъй като строителят на граници Сатурн навлиза в знака, който управлява обществото и общността, това ще окаже влияние на груповите събирания и социалния живот. Вероятно ще видим отпечатъка на Сатурн върху общественото здравеопазване и управлението на правителствените кабинети. С тенденцията на Сатурн да бъде изключително предпазлив, хората помежду си ще се държат на дистанция или ще бъдат поставени под карантина. Сатурн в социалния Водолей може да донесе отмяна на събития от всякакъв характер - навсякъде, където се събират големи групи.

Сатурн задава правила, закони и разпоредби, а Водолеят управлява иновациите, включително всичко химическо или фармацевтично. Управляващата планета на Водолей, Уран, се намира в ориентирания към парите Телец до 2026 г., което дава предпоставки да се удвои този ефект. Наблюдава се още как правителствата се изключват за Интернет порталите в момент, в който авторитарният Сатурн се спуска над Водолей - знакът, който управлява обществената информация и технологии. Това би могло да задълбочи разпалването на недоволството, особено когато хората изискват постоянен достъп до информация, която има пряко отношение за ежедневието им.

Страхове и ограничения за пътуване със самолет ще са силни до месец юли 2020-та. Рестриктивното преминаване на Сатурн във Водолей може да повлияе на пътуванията ни със самолет, независимо дали са екскурзии или командировки. Сатурн ще направи първия си удар между 21 март и 1 юли, след това ще се върне отново от 17 декември 2020 г. до 7 март 2023 г. Последните статистически данни показват, че авиокомпаниите могат да загубят повече от 29 милиарда долара, според Международната асоциация за въздушен транспорт. С Юпитер, планетата на глобалните пътувания, приземен в земния знак Козирог до декември, пандемията Коронавирус би могла да засегне много хора, които от планиране на пътувания ще преминат към взимане на извънредни мерки за здравето си.

Тъй като голяма част от индустрията е повлияна от спиране на производството вследствие коронавируса, може да забележим ускорение в развитието на биткойните или новата икономика - тенденция, която се прогнозира още от 2018 г., когато Уран - радикалният символ на промените, започва своята осемгодишна революция под знака на Телец. (Уран е бил последно в Телец от 1934 до 1942 г.) Заплахата за веригата на доставки може да достигне неочаквани размери, принуждавайки ни да се впуснем в нови икономически модели. Междувременно Плутон ще преминава през Козирог до 2024 г., което може да ускори развитието на алтернативни парични методи през следващите четири години.

More Astro