Следва

Без синя и зелена зона в София до 29 март

Затварят ски зоните в Банско, Пампорово и Боровец

Трите най-големи ски курорта затварят зоните си - Банско от днес, 16 март, а Пампрово и Боровец - от вторник, 17 март, заради разпространението на коронавируса. По всяка вероятност работа ще преустановят и съоръженията на Витоша.

All About Life преди 4 години

Боровец
Предвид извънредното положение в страната и с оглед на здравето и безопасността на всички гости и служители в курорта, затваряме ски-зоната в Боровец от утре, 17 март.

Затварянето включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище "Бороспорт" и ски гардеробите, се казва в съобщението. То завършва с благодарност за лоялоността и пожеланието: "Пазете се, бъдете здрави и ще ви очакваме през лятото!"

Пампорово
Ски зоната в Пампорово временно преустановява дейността си от 17 до 29 март, във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и с оглед безопасността на всички гости в курорта, съобщиха от "Пампорово" АД.

От дружеството уточняват, че скиорите могат да следят на онлайн платформата на курорта за допълнителна информация. В хотелите в Пампорово е осигурено изхранване по стаите за туристите.

Банско
Лифтът в Банско се движи празен, разказват туристите.

Междувременно на интернет страницата на курорта се появи съобщение, че от 16 март ски център Банско е затворен! Решението е взето на заседание на кризисния щаб в курортния град.

"Витоша ски" към момента изглежда няма решение, но по всяка вероятност също ще преустанови работа.

Положението със ски курортите е много интересно, каза на редовния си брифинг тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

По мнението на специалистите, на което той се позова, изстиването на носоглътката прави скиорите по-податливи към вируса. По тази причина ски курортите са инкубатор на зараза, подчерта председателят на Националния щаб.

Информацията е поместена на сайта на Dir.bg

More from View Sofia

#StrangerDays: Мариан Залцман мисли на глас за живота преди и след COVID-19 в едно сърдечно интервю

Interviews преди 3 години

Миналата седмица Мариан Залцман, Старши вицепрезидент глобални комуникации във Филип Морис Интернешънъл, организира уебинар с фокус върху необичайните и поучителни месеци под шапката на COVID-19.

Как да различим коронавирус от настинка: основните признаци

Health преди 2 години

Днес коронавирусът има голям брой щамове, което значително усложнява идентификацията му, особено на фона на грип и ТОРС, които винаги идват с настъпването на студения сезон. Как да разберете дали имате обикновена настинка или COVID?  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.