Следва

Trend Report: Superwoman, the Naomi Campbell way

Dior, Guerlain и Givenchy ще снабдяват Франция с дезинфектант

#FreeofCharge

All fashion преди 4 години

Дезинфектантите за ръце и медицинските маски се превърнаха в продукт #MostWanted - страни от цял свят докладват за недостига на именно тези продукти: Южна Корея налага сериозни глоби и дори присъди за хората, които се презапасяват, а в Тайланд насърчават жителите си да майсторят дезинфектанти в домашни условия. Модният свят, разбира се, излиза с алтернативи - Fendi и Off-White пуснаха в продажба маски, които не предпазват, а от конгломерата LVMH (Louis Vuitton, Moët, Hennessy и още) излизат с далеч по-полезен ход. В неделя от ръководството на компанията обявиха, че три от големите им парфюмерийни фабрика започват производството на дезинфектанти за ръце.


Бернар Арно

Директивата идва директно от собственика на компанията за луксозни стоки Бернар Арно, третият по богатство в света: от понеделник фабриките, произвеждащи парфюми и козметика за Dior, Guerlain и Givenchy, концентрират дейността си в производството на дезинфектанти, които да бъдат предоставени безвъзмездно на френските здравни организации и болници.

"С тази инициатива", започва съобщението на компанията - "LVMH цели да подпомогне критичното положение във Франция и да увеличи достъпа на по-голям процент от хора до тези продукти, за да разполагат с адекватни предпазни мерки."

Според New York Times, производствената способност на LVMH само за първата седмица ще надхвърли 12 тона, а от компанията обещават да продължат дейността си колкото дълго е необходимо.

More All fashion