Следва

West Side Story на Стивън Спилбърг - новият прочит на шедьовъра, първи кадри

Шест фантастични модни документалки, които да не пропускаме

Един от начините да се справим по-леко с домашната карантина е да наваксаме с всички изостанали книги, сериали и филми, за които отдавна копнеем да прочетем/изгледаме.

 

Movies & TV преди 4 години

В ситуации като тази, а и не само, Netflix е спасение от голяма величина. Затова не губим излишно време в приказки, а съставяме списък с шест модни документални филма, които можем да намерим в момента на платформата и които си заслужава да изгледаме сега, когато разполагаме с немалко време пред себе си.

Да видим!

7 Days Out
В един от епизодите поредицата проследява случващото се зад кулисите на дефилето Висша мода на Chanel за Пролет/Лято 2018. В центъра на събитието, разбира се, е самият Карл Лагерфелд, а всичко, което очакваме от кутюра е налице - фин хумор, театралност и любопитен поглед към този така ексклузивен свят.


Casablancas: The Man Who Loved Women
Джон Казабланкас е основателят на една от най-големите и успешни агенции за модели през годините - Elite Modeling Management, а неговият нюх за женска красота поставя основите на моделската кариера. Самият той открива Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Жизел Бюндхен, а документалният филм проследява не само живота му, а и развитието на модерната моделска кариера.


Franca: Chaos and Creation
Франка Содзани, именитият главен редактор на италианския Vogue, ни напусна през 2017-та, а документалният филм, заснет от сина й Франческо Кародзини, улявя по чист и непринуден начин нейния гений и талант, извоювал името й през 30-те години кариера начело на Модната Библия.


Jeremy Scott: The People’s Designer
Джеръми Скот е име с особена репутация, а дизайните му за Moschino и личния му едноимен бранд се радват на непрестанен звезден успех през всичките тези години. Филмът предоставя близък поглед над случващото се зад кулисите при подготвянето на едно запомнящо се дефиле.


The assassination of Gianni Versace
Вероятно мнозина от вас вече са гледали 9-те серии, посветени на убийството на Джани Версаче, но пък ако сте изпуснали момента, или просто желаете да се потопите отново в драматичната и лъскава история зад голямата модна трагедия, ето ви занимание.


Secrets of Selfridges
Една от най-успешните модни вериги във Великобритания - Selfridges разказва своята история в детайли, в основата на която стои американецът Хари Гордън Селфридж и идеята му за нов ритейл модел, превръщащ пазаруването от необходимост във вълнуващо преживяване. 

More Movies & TV