Шест фантастични модни документалки, които да не пропускаме

Шест фантастични модни документалки, които да не пропускаме

Един от начините да се справим по-леко с домашната карантина е да наваксаме с всички изостанали книги, сериали и филми, за които отдавна копнеем да прочетем/изгледаме.

 

В ситуации като тази, а и не само, Netflix е спасение от голяма величина. Затова не губим излишно време в приказки, а съставяме списък с шест модни документални филма, които можем да намерим в момента на платформата и които си заслужава да изгледаме сега, когато разполагаме с немалко време пред себе си.

Да видим!

7 Days Out
В един от епизодите поредицата проследява случващото се зад кулисите на дефилето Висша мода на Chanel за Пролет/Лято 2018. В центъра на събитието, разбира се, е самият Карл Лагерфелд, а всичко, което очакваме от кутюра е налице - фин хумор, театралност и любопитен поглед към този така ексклузивен свят.


Casablancas: The Man Who Loved Women
Джон Казабланкас е основателят на една от най-големите и успешни агенции за модели през годините - Elite Modeling Management, а неговият нюх за женска красота поставя основите на моделската кариера. Самият той открива Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Жизел Бюндхен, а документалният филм проследява не само живота му, а и развитието на модерната моделска кариера.


Franca: Chaos and Creation
Франка Содзани, именитият главен редактор на италианския Vogue, ни напусна през 2017-та, а документалният филм, заснет от сина й Франческо Кародзини, улявя по чист и непринуден начин нейния гений и талант, извоювал името й през 30-те години кариера начело на Модната Библия.


Jeremy Scott: The People’s Designer

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.