Следва

Пипни ми плочките: 10 упражнения, за да изречем фразата без свян

Особен момент: принц Уилям може да стане "временен" Крал веднага

Херцогът на Кеймбридж е втори в реда за наследяване на британския престол, но с оглед нетипичната ситуация може да започне да изпълнява бъдещите си задължения в по-ранен от очакваното момент.

Celebrities преди 4 години

Епидемията от коронавирус внася коректив в плановете на всички, включително на монархиите по света. Във Великобритания, където действащият монарх е на 93, а наследникът й - принц Чарлз - на 70, твърде вероятно се очертава на трона да се възкачи принц Уилям. Известно е, че заболяването вследствие на новия вирус е извънредно опасно за хората в напреднала възраст, докато за младите, като 37-годишния херцог на Кеймбридж, опасността е сведена до минимум.

В настоящия момент, и Елизабет, и принц Чарлз се намират в изолация, както налагат правилата. Министърът на здравеопазването Мат Хенкок съобщи, че "в следващите няколко седмици" всички граждани на Обединеното кралство, по-възрастни от 70 години, трябва да спазват режим на самоизолация. Разбира се, властите разбират, че за мнозина това ще е сериозно изпитание, но молят населението да прояви търпение заради собствената си безопасност. Изключение не се прави дори за представителите на кралската фамилия. 98-годишният принц Филип и 72-годишната херцогиня Камила също трябва да съблюдават режима заедно с половинките си.


Истории от живота: Алис Батенберг, майката на принц Филип



На любовницата посланието: какво написа Камила на Даяна точно преди сватбата им с Чарлз


Според изявление на кралското семейство, "в качеството на разумна предпазна мярка и по практически съображения, бяха внесени корекции в ежедневните задължения на Кралицата в близките седмици", въпреки че колко точно дълго ще продължи пандемията не е известно никому. "След съгласуване с лекари и правителството предстоящите посещения на Нейно Величества в Чешър и Камдън бяха отложени. Аудиенциите продължават при обичайния режим. Другите активности ще се разглеждат по реда на постъпването им в съответствие със съответните препоръки", се казва в изявлението. В тази връзка на Острова веднага се появиха предположения, че принц Уилям с голяма степен на вероятност ще стане регент, ако кризата се задълбочи.


Кралски гняв: писмото на Елизабет, сложило край на брака на Даяна и Чарлз


Принцът на Уелс и съпругата му Камила вече отложиха визитите си в Кипър и Йордания. Преди няколко седмици Кралицата започна да се появява на официални мероприятия с ръкавици, нещо, което Монархът не практикува от десетилетия. Елизабет реши също така временно да се въздържа от ръкостискане. В същото време принц Уилям, връщащ се от посещение в Ирландия заедно с Катрин, се пошегува с COVID-19, в свойствения за мъжката част на рода Уиндзор маниер, споделяйки, че представителите на кралската династия спокойно може да се окажат приносители на вируса.

Уви, количеството заразени се увеличава наистина, вкл. в Кралството, където към момента случаите на заразени с коронавирус е 1 950, а починалите са 71.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 19 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.