Един виртуален тур във Версай, mais oui!

Един виртуален тур във Версай, mais oui!

Времето е тревожно, карантинно и напълно неизвестно в перспектива дори утрешния ден.

Всички културни институции по целия свят са затворени за посетители за неопределено време, музеите и театрите правят всичко възможно, за да могат зрителите да се докоснат дори и виртуално до изкуството, като в инициативата са включени най-сериозните културни институти по целия свят - Лувъра, музея Метрополитан, Британския музей. А вече и Двореца Версай.
От вчера 22 хиляди произведения от колекцията му могат да бъдат разгледани онлайн - ТУК.

За виртуална разходка са достъпни Огледалната зала, Големия Трианон, кралските апартаменти, произведенията на изкуството от колекцията на Мария-Антоанета, параклиса на Наполеон, невероятните мебели на Мария Лещинска, наред с многобройните градини и фонтани. Нито едно ъгълче от тази красота не е изпуснато, твърдят от управата на институцията. Достъпът е безплатен, предоставя се в партньорство с Google Arts & Culture, а колекцията от 22 000 експоната е подробно описана на сайта.

Версай е бившата резиденция на френските крале и една от най-големите забележителности на Франция, включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Всяка година дворецът е градините му са посещавани от над 10 милиона туристи. Затова и приемаме тази възможност с удоволствие.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.