Следва

Опера от Париж на живо - Гарние с онлайн транслации на постановките си

Един виртуален тур във Версай, mais oui!

Времето е тревожно, карантинно и напълно неизвестно в перспектива дори утрешния ден.

Events преди 4 години

Всички културни институции по целия свят са затворени за посетители за неопределено време, музеите и театрите правят всичко възможно, за да могат зрителите да се докоснат дори и виртуално до изкуството, като в инициативата са включени най-сериозните културни институти по целия свят - Лувъра, музея Метрополитан, Британския музей. А вече и Двореца Версай.
От вчера 22 хиляди произведения от колекцията му могат да бъдат разгледани онлайн - ТУК.

За виртуална разходка са достъпни Огледалната зала, Големия Трианон, кралските апартаменти, произведенията на изкуството от колекцията на Мария-Антоанета, параклиса на Наполеон, невероятните мебели на Мария Лещинска, наред с многобройните градини и фонтани. Нито едно ъгълче от тази красота не е изпуснато, твърдят от управата на институцията. Достъпът е безплатен, предоставя се в партньорство с Google Arts & Culture, а колекцията от 22 000 експоната е подробно описана на сайта.

Версай е бившата резиденция на френските крале и една от най-големите забележителности на Франция, включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Всяка година дворецът е градините му са посещавани от над 10 милиона туристи. Затова и приемаме тази възможност с удоволствие.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.