Следва

GLITTER Special Edition

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Може би едно от най-значимите събития на годината си остват наградите на Британския моден съюз, особено след...

Beauty News преди 14 години

1. Наградите на британския моден съюз

Може би едно от най-значимите събития на годината си остват наградите на Британския моден съюз, особено след година празненства в чест на 25-тата годишнина на Лондонската седмица на модата.



За дизайнер на годината бе коронован Кристофър Бейли, докато Burberry отнесоха наградата за лейбъл. Прекрасната Джорджия Мей Джагър стана модел на годината, а Кейт Мос получи наградата за личност, която въплъщава духа на модната столица. John Galliano си отиде с признанието за изключителни постижения в модния дизайн.

Креативният директор на американския Vogue, Грейс Къдингтън, получи наградата на Изабела Блоу за моден създател, а колекцията на годината се оказа дело на шотландския дизайнер Кристофър Кейн.

Колкото до младите таланти, наградите на Swarovski за изгряващ талант при аксесоарите и претапортето, грабнаха съответно Холи Фултън и Питър Пилото.

2. V Magazinе ще посвети януарския си брой на по-пълните модели



След като обърна заслужено внимание на цветнокожите модели през 2009, снимайки ред издания, рекламни кампании и ревюта с тях, V Magazinе обяви, че през януари ще покаже, че всички са красиви, независимо от размера им. Моделите ще се появяват облечени или голи, снимани от фотографите Тери Ричардсън, Брус Уебър и Карл Лагерфелд.

Както знаем, пълните модели са всъщност хора с нормален размер, така че решението на V не звучи изобщо нелогично.

3. Актрисата Дженифър Гарнър за W Magazinе януари 2010



Снимана от фотографа Крег МакДийн, 37-годишната Дженифър захвърля майчинските джинси и сивия пуловер, за да се вмъкне в копринена рокля Dior и да изглежда по-зашеметяващо от всякога в януарския брой на W Magazinе. Там ще можеш да прочетеш и откровено интервю с актрисата, в което разказва за началото на кариерата си, брака си с Бен Афлек, двете им деца и как успешно ги съчетава с работата си.

4. The Sartorialist със собствено телевизионно шоу или линия облекла



На събитието за представяне на книгата му Скот Шуман потвърди, че в момента води преговори за създаване на свое собствено телевизионно шоу или собствена линия аксесоари, която би могла да прерастне в линия облекла.

Той обяснява, че успеха на блога му се дължи на хората, които избира да снима и с които разговаря, а не пряко на него. Ето защо, ако предаването се осъществи, той ще стои по-скоро зад кулисите, отколкото да популяризира себе си.

5. Мъжките седмици на модата са почти тук

Въпреки че някой твърдят, че най-хубавото време в годината са празниците, ние смятаме, че има няколко дни, които определено са по-добри.

Може би все още ни държи еуфорията от миналата седмица, но просто нямаме търпение да дойде онова време, в което най-добрите мъжки модели се събират на едно място.

Всичко запова с модната седмица в Милано следващия месец и често свършва някъде във фантазиите ни.

Missoni
и Moschino ще ни лишат от мъжки ревюта тази година, но пък Alexander McQueen и John Galliano са имена, който няма как да подминем.
 

More Beauty News