Следва

"Харви Уайнстийн не е единственото животно в Холивуд - какво ще кажете за тези, които го защитаваха?"

L'Oréal реорганизира производството си, пуска средства срещу Коронавируса

Фокусът е върху дезинфектантите за ръце и още.

Health преди 4 години

L'Oréal, най-голямата бюти компания в света, се ангажира да допринесе в битката срещу коронавируса в Европа. Базирана в Париж, L'Oréal държи някои от най-разпознаваемите козметични марки в света, включително едноименния бранд, както и широка гама от продукти за декоративна козметика и линии грижа за кожата, вкл. La Roche-Posay и Garnier.

"В тази извънредно критична ситуация, наша отговорност е да помогнем по всеки възможен начин, допринасяйки за колективните усилия",каза Жан-Пол Агон, CEO на L'Oréal, цитиран от WWD. "Чрез този жест, L'Oréal иска да изрази солидарността, подкрепата и високата си оценка към всички, мобилизирани до крайна степен и впрегнали целия си кураж, за да се преборим с пандемията."

В усилието да подпомогне френските и европейски здравни институции, L'Oréal ще пренасочи производството си с фокус към дезинфектантите за ръце, поради голямата важност на продукта за ограничаване разпространението на вируса. La Roche-Posay планира да осигури големи количества хидроалкохолен гел за болниците, домовете на здравните работници, както и на всички основни партньорски аптеки, като ще осигури и бутилки за опаковане на вече направени дезинфектанти в различни лаборатории. Garnier пък ще разпространи "милиони дезинфектанти за ръце" из цяла Европа.



L'Oréal ще подпомогне и малкия бизнес, като фризьорски салони и парфюмерии, като им достави всичко необходимо, за да продължат дейността си, без да се усещат финансово притиснати.


Потопи се в извора на Source Essentielle


Освен гореизброеното, от Фондацията на L'Oréal съобщиха за направено дарение от 1 милион евро за организации, занимаващи се с борбата с коронавируса. Фондацията ще предостави "комплекти за хигиена, вкл. душ-гел и шампоан, и хидроалкохолен гел на социални работници, доброволци и благотворителни организации."

Решението на фирмата идва дни след като конгломератът за луксозни стоки и висша мода LVMH съобщи, че пренасочва собственото си производство на висок клас парфюмерия и козметика, вкл. парфюмите Christian Dior, Guerlain и Givenchy, към направата на дезинфектанти за ръце. LVMH обаче ще приоритизират доставките си до френските здравни власти и болниците в Париж.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.