Следва

Bubblegum

Край на американския Playboy на хартия

Изпълнителният директор на Playboy Бен Кон заяви, че решението за спиране на печатната версия се обсъжда от известно време, но е било ускорено от глобалната епидемия.

All fashion преди 4 години

"Тъй като проблемите, появили се успоредно с пандемията, касаещи производството на съдържание и дистрибуцията стават все по-категорични, бяхме принудени да ускорим дискусията, която водим помежду си от известно време: как да трансформираме нашия продукт за печат в САЩ, така че да отговаря по-добре на това, което потребителите искат днес, а то е да водят културен разговор всеки ден, а не само на всеки три месеца", пише Бен Кон в отворено писмо. 


Бен Кон, 2018 г.

"Ще преминем само към дигитално издание, в което ще е публикувано цялото ни съдържание, включително Playboy Interview, 20Q, Playboy Advisor и, разбира се, нашите Playmate картинки", обясни Кон.

"Не е изненада, че навиците за потребление на медиите се променят от известно време. Знаем в тази връзка, че нашето съдържание в печатаната си форма достига до ръцете само на част от нашите фенове", добави той.

Припомняме, че Playboy бе с намален график на публикуване допреди вчерашното изявление на мениджмънта си. Излизаха по 4 броя годишно. 

Playboy стартира през 1953 г. Идеята е на легендарния Хю Хефнър, който почина през 2017 година.

Година преди смъртта му Playboy обяви, че вече няма да публикува фронтални снимки на голи жени, аргументирайки се, че интернет порнографията е направила такива снимки "старомодни", а и по-малко рисковото предлагане на "голота" ще разшири базата на рекламодателите. Списанието взе решението през 2017 година, но изглежда беше късно. 

Иначе Playboy бележи абсолютния си връх през 1972 г.,в която ноемврийското издание продава повече от 7 милиона и 100 хиляди екземпляра.

More All fashion