Следва

30 години Pretty Woman и историите на петте най-емблематични костюма на Вивиан Уорд

Комедия vs. Корона: 10 вечни комедии за по-забавно "вкъщи"

"Трябва да се смеем в лицето на нашата безпомощност срещу силите на природата - в противен случай ще полудеем." - Чарли Чаплин

Movies & TV преди 3 години

Ако днес беше един от обикновените петъци, сега щяхме да си говорим за дългоочаквания уикенд след тежка седмица и щяхме да умуваме кое събитие по-напред да посетим през почивните дни. Уви, всички вече сме наясно със ситуацията и предстоящите събота и неделя се превръщат чисто и просто в Ден 8 и 9 от карантината. Отговорно ще продължим дните си по пижами, а докато чакаме генерал Мутафчийски да обяви КРАЙ на извънредното положение, нека се посмеем.

И то хубаво, защото смехът стимулира произвеждането на серотонин и допамин или т. нар. "хормон на щастието". Той пък, от своя страна, отговаря за положителните емоции в живота и е необходим на мозъка, за да поддържа когнитивните си функции. В добро настроение и с бодър дух ще преминем и през следващите дни с 10 от вечните комедии.

Action!

Патешка супа (1933)

Модерни времена (1936)

Ваканцията на г-н Юло (1953)

Някои го предпочитат горещо (1959)

Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба (1964)

Кавказка пленница (1967)Ти си ендорфинът в музиката ми - 10 песни, които, научно доказано, ни правят щастливи


Полицаят се пенсионира (1970)

Клетка за птици (1996)

Мистър Бийн. Филмът (1997)

Черна котка, бял котарак (1998)

Прочети и това

Летопис на смутното време: Юлиан Дайнов

Interviews преди 3 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More Movies & TV

„Баща ми и Уолт Дисни се преобръщат в гробовете си“: синът на създателя на "Снежанка" за римейка

Movies & TV преди 1 месец

Дейвид Хейл Хенд, син на аниматора Дейвид Дод Хенд, режисьор на анимационния филм от 1937 г. „Снежанка и седемте джуджета“, каза в интервю за The Telegraph, че баща му и Уолт Дисни ще „се обърнат в гробовете си“, ако видят римейковете, които се правят днес