Следва

СОНИК СТАРТ, психологическата ни подкрепа в битката с COVID-19

Нов скандал с испанското кралско семейство: бивша любовница на Хуан Карлос заплашвана и следена

Кралското семейство на Испания е изправено пред нов скандал. Бивша кралска любовница готова да свидетелства в съда.

Celebrities преди 4 години

Корина зу Сайн-Витгенщайн, бизнесдама от немски произход, дългогодишна любовница на бившия крал на Испания Хуан Карлос, трябваше да свидетелства в съда в Мадрид. Изслушването обаче беше отложено заради коронавирус епидемията. 


Корина зу Сайн-Витгенщайн

Корина твърди, че бившият ръководител на Националния разузнавателен център на страната, генерал Феликс Ролдан, е провел кампания за сплашване и тормоз срещу нея по заповед на Хуан Карлос, бащата на настоящия испански крал Фелипе.

Етимология на случката: след като придружава Хуан Карлос на спорна ловна екскурзия в Ботсвана, дамата получава съобщение от охранителна фирма, което гласи, че "приятелите й в Испания" са инструктирани да се "грижат" за нея, включително като поставят охрана пред апартамента й в Монако.


Хуан Карлос

В изявления пред Sunday Telegraph, което се очаква да е основната обвинителна теза и в съда, Корина твърди, че въпросната охранителна фирма е наета от Ролдан, като целта е била претърсване на жилището й за всичко, което би могло да смути краля или фамилията му.

След като отказва достъп до имота, Корина получава ред откровено заплашителни, по думите й, съобщения. 

Следва среща с Ролдан в хотел Connaught в Лондон през май 2012 г. "Думите му бяха, че той "не може да гарантира физическата (ми) безопасност или тази на децата (ми)", освен ако не спазвам инструкциите му", се казва в писмените свидетелства на дамата. 

Тя твърди, че тормозът продължава, като включва дори набези в британския й дом. Вероятната причина е, че приближените на Хуан Карлос допускат, че тя и юридическият й екип подготвят дело срещу представителя на Кралското семейство във Върховния съд в Лондон.


Хуан Карлос и крал Фелипе

Скандалът идва в епицентъра на бурята, връхлетяла в последните дни испанското кралско семейство. Припомняме, че миналата седмица дойде разкритието, че 52-годишният крал Фелипе е посочен като бенефициент на офшорен фонд, в който се твърди, че са депозирани 65 милиона евро, подарък за баща му, докато е бил крал, от страна на Саудитска Арабия.

Адвокатите на г-жа Корина зу Сайн-Витгенщайн междувременно са изпратили писмо до външния министър на страната, акцентирайки върху потенциално взривоопасните дипломатически последици от разкритията на клиентката си, като не е ясно дали се касае за обезщетение и в какъв размер, и изобщо това ли е целта на позакъснелите разкрития. Като цяло акцентът е върху тормоз от страна на испански агенти по поръчка на високопставен член на кралското семейство на Испания върху чужд гражданин. 

Ролдан категорично отхвърля обвиненията. От испанската кралска фамилия няма коментар към този момент. Как ще протече делото предстои да видим когато се нормализира работата на испанските и изобщо европейски съдилища.   

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 6 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.