Следва

On a Budget? Перфектните седем пролетни блейзъра до 100 лева

After a Hurricane comes a Rainbow: цветовете на Пролет/Лято 2020

Навън може и да е заснежено, а пандемията да налага стриктни мерки като домашна карантина, но това не променя факта, че пролетно-летният моден сезон дефакто тече.

All fashion преди 4 години

Sally LaPointe

Ситуацията в момента налага временно отлагане на сезонните тенденции, но въпреки това запознаването с основите на Пролет/Лято 2020 в модно отношение е задължително.

В центъра на събитията, подобно на всеки един друг топъл сезон, разбира се, застават цветовете - изготвени от специалистите от Pantone и подкрепени със снимков материал от дизайнерските колекции, представени през септември миналата година:


Altuzarra

Scarlet red
Според цветовите специалисти, наситеният и огнен цвят символизира увереност и решителност, а демонстрираните от дизайнерите визии затвърждават категорично впечатлението.


Tory Burch

Balenciaga 

Saffron
Този специфичен жълт цвят е кръстен на подправката шафран, а сред особеностите му застава наситеността на палитрата, категоризираща се като малко по-златиста от познатата ни през изминалите сезони горчица.

Pyer Moss

Proenza Schouler

Coach

Classic blue
Цветът на годината е един и от най-разпространените както на котешката пътечка, така и сред хай стрийт брандовете, а приложението му сред различните визии дава стотици стайлинг възможности.


Salvatore Ferragamo

Mugler 

Sies Marjan 

Biscay green
Ментовият оттенък изпреварва пистакио зеленото от миналия топъл сезон, а палитрата му се настанява удобно върху кожени тренчове и поли, както и миди рокли и пайети.


Sally LaPointe 

Erdem 

Balenciaga 

Chive
Тъмнозеленият цвят говори за здравословна хармония и възстановяване, а видът му е строг, елегантен, а на места дори утилитарен.


Givenchy

Salvatore Ferragamo

Oscar de la Renta

Faded denim
Светлосиньото за сезон Пролет/Лято 2020 наподобява точно избелял чифт джинси, а естетиката му е комфортна и лесна за носене, особено съдейки по примерите от котешката пътечка. 

Bottega Veneta 

Carolina Herrera 

JW Anderson

Orange peel
Новото оранжево за щастие не е неоново, нито бък болезнено ярко, а точно портокалово. Наситено, но приятно, говорещо за свежест и добро настроение, от които така отчаяно се нуждаем в момента.

Prada

Sally LaPointe

Tom Ford

Coral pink
Розовото продължава да е един от най-предпочитаните тонове и през новия сезон, но като вариация се появява кораловият оттенък. Той изглежда завидно добре в редица силуети, но женствените вечерни рокли като че ли са за предпочитане сред дизайнерския свитък.


Brandon Maxwell 

Christopher Kane

Giambattista Valli

Grape compote
Лилавият цвят продължава своето надмощие над останалата палитра и през новия сезон, а видът му е както тържествен, така и мистериозен особено когато говорим за изкусителна вечерна визия.

Louis Vuitton 

Halpern

Balmain  

More All fashion