Следва

YouPorn предложиха да стриймват филмовия фестивал в Кан

30 години Pretty Woman и историите на петте най-емблематични костюма на Вивиан Уорд

Pretty Woman (not) walking down the street...

Movies & TV преди 4 години

На 23-ти март отбелязваме 30-тата годишнина от премиерата на "Хубава жена", филмът, който направи Джулия Робъртс ходеща холивудска легенда и затвърди световната нужда от повече мъже като Ричард Гиър на екран - а и извън. Въпреки че много от аспектите в сценария му са недотам приложими в днешно време (Робъртс влиза в ролята на ескорт, наета от заможен бизнесмен, изигран от Ричард Гиър, който се влюбва безпаметно в нея), костюмите във филмовата класика до ден днешен се използват като референция в колекциите на най-големите дизайнери, да не говорим какво място заемат в мечтите на нас, безнадеждните романтички.

Дизайнерът на емблематичните тоалети Мерилин Ванс създава всички визии на Робърт буквално от нищото - подава поръчки към няколко съвсем дребни марки и поръчва някои от елементите от дилъри на винтидж мода в Лос Анджелис и Лондон. Излагаме пет от най-паметните Вивиан Уорд тоалета, придружени от историята на създаването им:

Кафявата рокля на точки

Вивиан получава най-dreamy модното преобразяване, излъчвано някога от филмовата индустрия - стилът й е преобразен от холивудско-булевардно-момиче в кънтри клуб мацка. Една от ключовите визии, олицетворяваща тази й трансформация и "новия живот" е тъкмо кафявата рокля на бели точки. Ванс търси аутфит, който да въплъщава традиционния, ladylike стил - лодка деколте, без ръкави, описващ силует, бели ръкавици, стегнат колан в талията и широкопола шапка. Тази визия позволява на героинята да се впише в новата среда на поло мача, на който я води Луис (Гиър). Роклята се превръща в еталон на женствеността - пример от актуланата колекция на Zimmerman.

Бялата риза

Тази визия на Вивиан е закарфичена във въображаемия moodboard в главите на вечнотърсещите перфектната бяла риза. Възелът в кръста може и да не е по вкуса на всяка дама, но непретенциозно навитите ръкави и разкопчано деколте от този аутфит са все така релевантни и стилни и днес, 30 години след показването им. Ванс разбира и владее силата на стилистичните нюанси в изграждането на екранен образ - бялата риза, в комбинация с обемната прическа и мини пола, заявява позицията на безгрижния характер на героинята.

Червените връхни дрехи

Две са ключовите червени якета в "Хубава жена", олицетворяващи главозамайващата трансформация на героинята на Джулия Робъртс. Първото, в което я виждаме, е 80-тарски блейзер, който Вив носи с високи лачени ботуши още докато работното й място обхваща ъгъл на булевард Холивуд. Ванс го купува от улицата - вижда го на обикновена жена и буквално го сваля от гърба й, като разбира се, й плаща, а дамата едва ли е знаела, че собственото й яке ще се превърне в холивудска емблема. Ботушите от същата сцена са от пънкарския винтидж магазин NaNa на Kings Road в Лондон.

Второто яке, за което говорим, е част от по-улегналия стил на хубавицата. Скъсеният костюм е едно от първите неща, които Вивиан облича след знаменитата си шопинг обиколка по Родео Драйв.

Плетеният топ

Много добре знаете за кой топ говорим. Да, този, който е "скачен" с метален пръстен към едва покриващата части от тялото й синя пола. Тази визия е ушита по модел на Ванс, вдъхновен от неин бански костюм, който притежавала като много малка.

Червената бална рокля

Една от най-романтичните филмови сцени EVER: Едуард Луис качва Вивиан на частния си самолет, за да гледат La Traviata в Операта на Сан Франциско. Случаят изисква определено облекло, а дизайнерката на костюмите знае точно какво да е то, въпреки първоначалните разногласия с режисьора Гари Маршал, който искал роклята да е черна. Ванс тутакси го убеждава в силата на червената бална рокля и бели ръкавици. И слава Богу!

Диамантеното колие на стойност $250 000 е гвоздеят на вечерта и филма като цяло, а в допълнение с импровизацията на Ричард Гиър на място (закачката със затварянето на кутията точно когато Джулия Робъртс посяга към него е изцяло плод на креативността на актьора, а не на оригиналния сценарий), превръщат сцената в най-очаквания момент от филма.

Нямате филм за довечера? Ами, май току-що го открихте!

More Movies & TV