Следва

Dare U: френски маникюр като на Кая?

4 направи-си-сам разкрасяващи терапии за лице

Разкрасяващата маска за лице притежава повече от една положителна черта - не само че атакува проблемите на кожата спрямо приложената рецепта, но и създава усещане за релакс, граничещо си почти с преживяване в любимия СПА салон.

 

Face преди 4 години

А сега, когато имаме цялото време на света и никакво място за оправдание, отделяме заслужените 10 минути грижа за себе си. Въпреки голямото изобилие на пазара, говорейки за маски за лице, едни от най-добрите формули остават тези, които съставяме вкъщи сами от пресни и органични продукти, без каквото и да е намеса на химикали. В този ред на мисли правим списък с четири изпитани рецепти и лесни за набавяне продукти, с които вероятно и без това разполагаме у дома:

За хидратация
Дехидратираната кожа е проблем, с който се борим целогодишно, а медът е чудотворна съставка с много положителни действия, включително и с хидратиращо, затова му поверяваме главна роля в рецептата. Той подпомага задържането на вода в кожата без да омазнява, като същевременно с това помага на белезите да избледнеят и на клетките да се регенерират по-бързо.

Съставки:
- половин авокадо
- 1 супена лъжица мед
- шепа овесени ядки

Смесваме всички съставки и нанасяме на чиста и суха кожа за 15 минути, избягвайки зоната около очите. След това изплакваме с топла вода и нанасяме хидратиращ крем.

За тонизиране и изравняване на тена
Разбира се, популярните на пазара киселини вършат завидна работа в борбата с неравния тен и/или пигментните петна, но киселото мляко в комбинация с куркума върши не по-лоша работа. Киселото мляко е богато на именно на киселини, които премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата, медът отговаря за нейната еластичност, а куркумата се бори успешно с пигментацията.

Съставки:
- 1 супена лъжица натурално кисело мляко
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица куркума на прах

Смесваме съставките и нанасяме на чиста и подсушена кожа. Оставяме сместа да престои върху лицето за 10-15 минути и след това измиваме и хидратираме.

Срещу мазна кожа
Ако не липсата на хидратация, а прекаленото омазняване е проблемът, с който се борим, то тогава тази рецепта ще се отзовава. В основата на маската са жълтъкът и овесените ядки - първата съставка стяга кожата, а втората успокоява раздразненията. Добавката от зехтин пък играе ролята на бариера, за да не се изсуши прекомерно кожата и да забави свръхотделянето на себум.

Съставки:
- един жълтък
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица зехтин
- малка шепа овесени ядки

Отново смесваме всички съставки и нанасяме на чиста и подсушена кожа, избягвайки околоочния контур. Оставяме да престои 15-20 минути и след това изплакваме и нанасяме хидрратант.

За склонна към акне кожа
Медът не просто хидратира кожата, той притежава още естествено антибактериално свойство, правейки го изключително ефективен в борбата с акнето.

Съставки:
- 2 пакетчета чай от лайка
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица деактивирана хранителна мая

Попарваме двете чаени торбички с чаша вряла вода и оставяме да престои до пълно изстиване. След това добавяме меда и маята до получаване на паста. Нанасяме фин слой върху лицето и оставяме да престои 20 минути, накрая изплакваме и хидратираме както обикновено.

More Face