Новолуние в Овен тази вечер - призив за незабавно действие

Новолуние в Овен тази вечер - призив за незабавно действие

Овенът е кардинален знак. Той инициира промяна и завърта колелото на света.


P.S.: Лейди Гага е зодия Овен, родена на 28-ми март 1986 година

Овенът е младият огън, Овенът е пролетта, пъпки се оформят по клоните, почвата е влажна. Новолунието в Овен, което настъпва днес, 24 март 2020, също е инициативно, но изглежда невъзможно да кажем, че ще ни захрани с директна инициативна енергия, както бихме казали в друго време. Пролетта настъпва с пълна сила, но повечето от нас внимателно преценяваме колко време може да прекараме извън домовете си, и доколко безопасно е да докоснем дървото, което някой друг е докоснал преди нас, или да притиснем лице до цъфналата магнолия. Може би защото точно този път, точно сега, Марс, господарят на Овен, е разположен между Плутон и Сатурн, и това разположение съвпада дословно с поредното "огнено"  новолуние.

Известно е, че Плутон е планетата, която се отнася до преговорите за власт. Неговите транзити бележат цели поколения хора, като осветяват духовните им слабости и точки на трансформация. Това е планетата, която управлява унищожението, смъртта и вирусите. Плутон в Козирог превключва нашите дефектни системи в нов режим на управление, посочва провалите в системи като здравеопазването, указва ни без милост коя всъщност е "съществената работа", която има да бъде свършена.

От друга страна, Сатурн е планетата на дисциплината, ограниченията и отговорността. Когато Сатурн се премести от Козирог във Водолей на 21-ви март вечерта, отбелязахме преминаването му в знак, който дава приоритет на общото благо, респективно колективната отговорност, пред личната изгода. И така, всички се озовахме в карантина, разчитайки на интернет за интимност и свивайки социалния си диапазон до минимум за нуждите на общността.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.