Следва

Дневен ХОРОСКОП - 25.3.2020

Новолуние в Овен тази вечер - призив за незабавно действие

Овенът е кардинален знак. Той инициира промяна и завърта колелото на света.

Astro преди 4 години


P.S.: Лейди Гага е зодия Овен, родена на 28-ми март 1986 година

Овенът е младият огън, Овенът е пролетта, пъпки се оформят по клоните, почвата е влажна. Новолунието в Овен, което настъпва днес, 24 март 2020, също е инициативно, но изглежда невъзможно да кажем, че ще ни захрани с директна инициативна енергия, както бихме казали в друго време. Пролетта настъпва с пълна сила, но повечето от нас внимателно преценяваме колко време може да прекараме извън домовете си, и доколко безопасно е да докоснем дървото, което някой друг е докоснал преди нас, или да притиснем лице до цъфналата магнолия. Може би защото точно този път, точно сега, Марс, господарят на Овен, е разположен между Плутон и Сатурн, и това разположение съвпада дословно с поредното "огнено"  новолуние.

Известно е, че Плутон е планетата, която се отнася до преговорите за власт. Неговите транзити бележат цели поколения хора, като осветяват духовните им слабости и точки на трансформация. Това е планетата, която управлява унищожението, смъртта и вирусите. Плутон в Козирог превключва нашите дефектни системи в нов режим на управление, посочва провалите в системи като здравеопазването, указва ни без милост коя всъщност е "съществената работа", която има да бъде свършена.

От друга страна, Сатурн е планетата на дисциплината, ограниченията и отговорността. Когато Сатурн се премести от Козирог във Водолей на 21-ви март вечерта, отбелязахме преминаването му в знак, който дава приоритет на общото благо, респективно колективната отговорност, пред личната изгода. И така, всички се озовахме в карантина, разчитайки на интернет за интимност и свивайки социалния си диапазон до минимум за нуждите на общността.



В средата на всичко това се намира Марс в Козирог, който отчаяно се опитва да произведе градивно действие сред хаоса на Плутон и стегнатите юзди на Сатурн. Съответно на звездната конфигурация, всичко наоколо е обвеяно в осезаемо безпокойство плюс усещането, че бихме могли да предложим много повече, ако ситуацията беше малко по-различна и ако картите можеха да се изиграят по друг начин.

Това напрежение се подчертава допълнително от квадратурата на Овен в новолуние със северния възел в Рак, квадрат, който прави и Слънцето, в момента в Овен. Най-големите ни желания и най-големите ни страхове като индивиди, нашите стремежи и нашите желания, застават под ъгъл спрямо това, което знаем, че трябва да бъдем във връзка с другите и в контекста на нашите семейства. А ъгълът не е лесен за преодоляване. Всъщност квадратурите са едни от най-неприятните астрологични конфигурации.

Колкото по-широка е вашата дефиниция за семейството, толкова по-ясно става колко голям е проблемът. Вашето кръвно семейство, вашето изчанчено семейство, вашето работно семейство, вашите творчески партньори, непосредственият приятелски кръг, вашият блок и вашата афинитетна група. Когато мислим за това, което им дължим, което си дължим един на друг, логично следва да дадем приоритет на безопасността на тези около нас, дори ако се чувстваме незасегнати. Това е неоспоримата цел.



Работата с ограниченията, поставени пред нас, не е празни приказки, важно е да се действа от позицията на състрадание и саможертва в името на онова, което не можем да видим. Да се предпазим този месец, да се самоизолираме и социално дистанцираме, означава да започнем глобална промяна в това кой и какво дефинираме като наш приоритет. Това означава да се разграничим от тези от нас, които отказват да изпълняват, сякаш това, което не ни засяга пряко, не ни засяга въобще. Това означава още да продължим напред с твърдата вяра, че това, което вреди на един човек, вреди на всички.

Това Новолуние в Овен не е призив към оръжие и не трябва да бъде. Оръжията, въпреки че са най-защитеното право на Америка, не ни помагат, щом стане дума за болести.

Не е призив и за сляпа вяра в правителствата и техните действия. Онези, които са преживели глобални кризи знаят, че каквито права изгубят гражданите сега, може да се окаже невъзможно да си ги върнат.

Това е призив за действие, който Овенът знае по-добре от всеки как да насочи, призив, който поставя под въпрос всички предишни ценностни системи, призив, който разпознава многото начини, по които страната или страните ни биха могли да се провалят. Докато правителствата договарят спасителни средства за милиарди левове за надценени авиокомпании и експлоатационни транзитни системи, например, хората се организират онлайн. Хората се учат да шият качествени медицински маски за лица за здравни работници, защото в болниците са изчерпани. Хората събират спешни средства за пренебрегвани членове на общността, онези, които работят от заплата до заплата, които изпитват жилищна несигурност, които разчитат на другиго за топла храна.



Веднъж Тупак написа: "Нека променим начина, по който се отнасяме един към друг / Виждате, че старият начин не работи / Така че ние сме длъжни да направим това, което трябва да направим, за да оцелеем". Новолунието в Овен идва точно навреме, за да ни научи как да правим точно това. От всекиго според способностите, за всекиму според нуждите.  

More Astro