Следва

Николаос Цитиридис - сам в студиото си от тази вечер по bTV

Прясно разговорихме за вас: VICTORIA, песни, думи и очакване

Успехът може да почака...

Music преди 4 години

При други равни условия, едва ли бихме формулира рецептата за успех точно по този начин, но в ситуацията на пандемия, а и уверени във възможностите, таланта и харизмата на Вики, си го позволяваме. И защото сме убедени, че артист като VICTORIA ще представи страната ни еднакво добре на Евровизия 2021, както, не се и съмняваме, щеше и на отменения конкурс за 2020 година. Увереността ни не е плод на пристрастие, редица световни медии прогнозират голяма победа за Вики от премиерата на Tears Getting Sober - публикациите в De Telegraaf, RTL Nieuws, AD.nl, Shownieuws, Ditjes & Datjes, RTL Boulevard, Tubantia и Welingelichte Kringen посочиха още преди крайното решение за изместване на конкурса за 2021 година, че Виктория е била големият фаворит за победата: "Ако конкурсът беше продължил, България вероятно щеше да победи." Какво е една година забавяне пред таланта на Вики? Ще мине неусетно.

Временното отлагане на престижния музикален конкурс не тревожи Вики, талантливата 22-годишна певица е обнадеждена, устремена и благодарна за повторния шанс, който й се дава. Дотогава обаче не спира да твори, да живее за и с музиката, звучаща през Huawei FreeBuds 3, защото Nothing Compares 2 Them!

Прясно я разговорихме за вас, тъй като животът продължава, въпреки временната социална "пауза", в която се намираме. Целите сме в слух!

View Sofia: Музиката за теб е?
VICTORIA:
За мен музиката е начин на живот. Чрез нея изразявам себе си по възможно най-лесния начин, потапяйки се в един паралелен свят, който сваля всички бариери помежду ни.

V.S.: Вдъхновение черпиш от?
V.:
От всичко случващото се около мен, защото искам музиката ми да има послание, а не да бъде повърхностна. Искам хората да намират себе си в моите песни.

V.S.: Водещата ти ценност като музикант?
V.:
Искреността! Това да бъдеш себе си, но и да си позволиш да се вдъхновяваш от другите.

V.S.: Как прие новината, че Евровизия е изместена за 2021 година?
V.:
Честно казано се подготвях психически и за такъв сценарий, предвид обстоятелствата в момента. Не ми стана никак приятно, но след това обаче осъзнах каква възможност имам сега - да радвам хората с музиката, която правя. Разбира се, най-важното е здравето и сигурността на всички. Сигурна съм, че заедно ще преминем през тези проблеми и ще излезем от тях още по-силни. Посланието на песента ми Tears Getting Sober е точно такова - как можеш да минеш през своите проблеми и да продължиш напред.

V.S.: А как прие новината, че ще представиш България на Евровизия 2021?
V.:
Зарадвах се страшно много, защото това е втори шанс, който не идва често в живота.

V.S.: Евровизия - чест или работен ангажимент?
V.:
Определено чест! Няма нищо по-хубаво и отговорно от това да представиш държавата си пред огромната 200-милионна публика на Евровизия.

V.S.: Коя песен най-добре те описва?
V.:
Tears Getting Sober. Това е първата песен, която ме описва като артист. Това съм аз – истинската Виктория, която беше заключена в мен в продължение на няколко години, но най-накрая е тук, за да покаже какво може.



V.S.: Вкарай в playlist 10 парчета, които да слушаме през пролетта на HUAWEI Freebuds 3?

1. Tears Getting Sober - Victoria (!!!)
2. Falling - Harry Styles
3. Tear Myself Apart - Tate McRae
4. everything I wanted - Billie Eilish
5. MALAMENTE - ROSALÍA
6. Let's Fall In Love for the Night - FINNEAS
7. If the World was Ending - JP Saxe & Julia Michaels
8. bury a friend - Billie Eilish
9. Not Like Falling Out of Love - Nick Wilson
10. И за да закрия Топ 10 така, както го открих - I Wanna Know отново на VICTORIA, същото момиче, което изпълнява Tears Getting Sober, хаха!

V.S.: Вдъхновено следваш отъпкана пътека или амбициозно чертаеш свой собствен път?
V.:
Истината е по средата. Има толкова много творци, които имат еднакво усещане за музиката, но всеки от тях успява да вдъхне живот на песните по свой начин. Това правя и аз – искам да имам собствен почерк и да бъда различна от всички останали, така че всеки, който слуша музиката ми, да си каже: "Да! Това е тя!" 

V.S.: Предпочиташ да пееш на български или на английски език?
V.:
За мен като творец е по-лесно да създавам текстове на английски. По този начин можеш да достигнеш до по-широката публика, особено ако искаш да им кажеш нещо чрез музиката си. Но като цяло обичам да пея и на двата езика, имам и няколко песни на български.  

V.S.: Случва ли ти се да пренебрегваш любовта, заради музикални проекти?
V.:
За мен любовта е в музиката, така че не я пренебрегвам по никакъв начин.

V.S.: Занимаваш ли се с нещо друго освен музиката? Хоби?
V.:
Обожавам животните и това е моето хоби. Имам няколко осиновени кученца и се стремя да им обръщам внимание във всяка свободна минута. Обичам и да спортувам.

V.S.: Имаш ли някакъв ритуал преди да излезеш на сцената?
V.:
Единственото, което правя, е да си кажа: "Ти можеш! Покажи на хората какво чувстваш и предай посланието си към тях."

V.S.: Три неща, които винаги носиш със себе си?
V.:
Телефон, за да бъда близко до всички хора, които са ценни за мен и всички, които ме следят в социалните мрежи. А към него - моите слушалки, с които непрекъсното слушам музика. И трето - вярата, че моята музика кара хората да се чувстват по-добре. Особено във времената, в които живеем.

V.S.: Визията или гласът продава повече?
V.: Смятам, че и двете имат значение, но лично за мен, когато става въпрос за музика, гласът е най-важното нещо. Музиката е за ушите, за емоциите, душата. Защото ако всички нямахме очи, с които да виждаме, а можехме само да чуваме, тогава кое щеше да се "продава" повече?

V.S.: Мечтата, която продължаваш да преследваш?
V.:
Да представя България на Евровизия по най-добрия възможен начин, това явно ще остане за догодина. В личен план - да издам  първия си албум, по който работя от няколко месеца. Няма търпение да го споделя със света.


Желаем успех на Вики, докато ние продължаваме да "чуваме" света през своите Huawei FreeBuds 3. Защо точно през FreeBuds 3 ли? Отговаряме веднага: вероятно най-атрактивната им функция, интелигентното двупосочно шумопотискане, ни позволява напълно да изолираме околния шум или пък да го настроим на желаното от нас ниво според ситуацията. Тоест, слушаме си ние evergreen любовните парчета и без абсолютно никакво значение къде сме, ни става едно такова разнежено и романтично.

More Music