Следва

Любовно ложе за милиони? Сагата с бившия крал на Испания ескалира

Netflix дарява 1 милион паунда в помощ на фрийлансъри от киното и телевизията

Every little helps.

Health преди 4 години

Netflix UK дарява 1,02 милиона паунда (1,2 милиона долара) на благотворителен фонд в помощ на работещите на свободна практика във филмовата и телевизионната индустрии.

Фондът за спешна помощ за творците, неангажирани на постоянен договор, е създаден от The Film and TV Charity с подкрепата на Британския филмов институт, и цели да подпомогне в кризисния момент колкото се може повече британски творци, засегнати от коронавирусната епидемия.

Филмовите и телевизионни продукции в цялата страна бяха спрени заради глобалната пандемия и тъй като по-голямата част от хората, работещи в бранша, правят това на свободна практика, те вече нямат доходи.

"Гордеем се, че работим с BFI (Британски Филмов Институт) и The Film and TV Charity, за да подкрепим най-тежко засегнатите работници в телевизионната и филмова продукция", каза Ан Менса, вицепрезидент на Original Series в Netflix.


София Лорен дебютира в Netflix с "Животът пред теб"


"От електротехници до дърводелци, косачи и гримьори до шофьори - и много други, британските екипи винаги са били жизненоважни за успеха на Netflix и сега искаме да помогнем на тези фрийленсъри, които най-много се нуждаят от подкрепа в тези безпрецедентни времена".


В момента благотворителната организация разработва критериите за допустимост, по които фрийленсърите, ангажирани в продукция и дистрибуция да бъдат подпомогнати. 

Въпреки че фондът ще донесе по всяка вероятност временно облекчение, той значително ще помогне на много от фрийлансърите, загубили работата си.

"Филмовата и телевизионната индустрия е изправена пред огромна заплаха", заяви Алекс Пъмфри, изпълнителен директор на The Film and TV Charity. "Много фрийлансъри  се сблъскаха с ужасяващия факт, че препитанието им изчезва, буквално за една нощ. Навлизаме в период на безпрецедентна изолация и притеснение за работното ни място."

Неотдавнашно проучване, проведено от развлекателния съюз Bectu, преди правителството да предприеме мерките за социално дистанциране, разкри, че почти половината от анкетираните фрийленсъри са с понижени доходи заради здравната криза.



Дарението на Netflix идва от фонд на стойност 100 милиона долара, създаден за подпомагане на филмови продукции по целия свят. Услугата за стрийминг се ангажира още да плати на  актьорите и екипа си възнагражденията им за две седмици, за проекти, които в момента са паузирани.

The Arts Council England също предоставя "20 милиона паунда финансова подкрепа за хората, които са затруднени да се издържат и вероятно няма да имат работа през следващите месеци."

Правителството на Обединеното кралство все още не е предоставило достатъчна подкрепа на своята фрийленс работна сила, въпреки че се ангажира да изплаща 80% от доходите на заетите работници. 

More from View Sofia

Алтернатива на лекарството – как да излекуваме грипа, без да ходим в аптеката

Health преди 1 година

След двугодишна пауза, първите месеци на годината отново са времето, което се превърна официално в сезона на грипа. И без значение дали вече сме го срещнали или стратегически се опитваме да избегнем, е добре да знаем, че не винаги лекарствата са решение, особено когато говорим за вирус. Много хора обаче не правят разлика между настинка и грип и са склонни да започнат с лекарствата при лека болка в гърлото или малко хрема.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.